Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vo filme sledujeme jednu noc policajnej hliadky, ktorú tvorí ostrieľaný mazák (Thomas Jane) a nováčik (David Krumholtz). Typ filmov sa dá natočiť buď spôsobom, že všetky drobné línie nakoniec zaklapnú do väčšieho celku, ktorý dá filmu nejakú pointu, alebo ako film ktorý má divákovi sprostredkovať atmosféru mesta, policajnej driny a toho aký má tá práca na policajtov nich vplyv. Keďže tento film rezignoval na nejakú komplexnejšiu zápletku a tvoria ho len nesúvisiace epizódky, tak sa Joel Souza pravdepodobne pokúsil o ten druhý prípad. Ale bohužiaľ nie je David Ayer a na vlastnú kožu nezažil veci o ktorých rozpráva a pravdepodobne to len odpozeral z iných filmov. Chýba tomu špinavosť a drsnosť. Nejaká tá šokujúca scéna. Keď už sa tu objaví nejaký pošahaný drsniak (napríklad jeden z policajtov), tak jeho kecy šustia papierom. Takže aj keď má film zvládnutú technickú stránku a Thomas Jane podáva solídny výkon (ten nováčik je niekde medzi nevýrazným a otravným maníkom), tak film veľmi rýchlo začne nudiť. Keby sa film skrátil o pol hodinu v ktoromkoľvek mieste, tak by ste si to ani nevšimli. Len by to bola kratšia nuda. Akákoľvek policajná epizóda Third Watch je oveľa pútavejšia. 5/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi důležitý film, protože takový už po Floydovi nikdo nikdy nenatočí (no možná s nebílými lidmi) a proto mírně nadhodnotím. Už teď je to relikvie. Dojde vám to při posledních větách, které Tomas Jane utrousí směrem k bažantovi, který si prožil pekelnou noc. Série policejních zásahů (brilantně i když nijak originálně vypointovaná) ukazuje odvrácenou stranu našeho světa. Ten není šedý, zůstal černobílý, jen se tvrdě pracuje, aby mluvit o tom bylo špatné a trestatelné. Četl jsi na škole 1984? ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "sleduj mě a uč se" policejní krimi, kde naplno vyniká sex-appeal Los Angeles, veterán Thomas Jane a celkově temný, tvrdý pohled na téma předpisy X realita. Bavila mě jak konverzace, tak zásahy během noční hlídky, Souza za mě jasný příslib do budoucna. The Guardian ve verdiktu nepřekvapuje: "This witlessly macho crime drama is tedious enough but asking us to sympathise with trigger-happy lawmen is beyond the pale." ...bělošská mačo dvojka hlavních hrdinů, jediná význámnější ženská postava je feťačka, klasický stereotyp co černoch to potížista, nebezpečná republikánská verze zákona & pořádku, zkrátka toxický a samá špatná :) <3 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Takový „(ne)normální“ první den v nové práci. Poldové to jednoduché nemají – zvláště pak v samotné USA. Pomalu každý magor tam má zbraň, drogy – úchyláci na každém rohu – no místo, kde bych poldu nechtěl dělat ani omylem. Zvlášť když většina kriminálníků je černých nebo Hispánci ale bacha na rasismus…Místy docela zajímavá, nekompromisní a i lehce brutální podívaná, místy neskutečná nuda, spousta keců o hovně, no na víc jak průměrné ohodnocení to nevidím. Co se hereckých výkonů týče, taky žádná extra sláva, ale Thomas Jane jasný tahoun filmu, Luke Kleintank jen přicmrndával – navíc ty jeho telefonáty se ženou byly trapně otravné - Bridget Moynahan zahrála tu fetku (matku) celkem důvěryhodně – a jako bonbonek tu máme tu šílenou krávu Scottie Thompson, kterou někdo šmíruje a ráda se odhaluje před policajty. To finále mohlo být víc vygradované. Každopádně na první šichtu toho zažili sakra dost, asi bych se po tom všem na to vysral (kdybych byl v bažantově kůži)… ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Crown Vic vypráví staromódní policejní příběh o dvou policistech na hlídce. Jeden je veterán a druhý ucho. Zápletka je jednoduchá, má to jeden konflikt. Nechá vám to oči přilepené na obrazovce / plátně a trpěliví diváci budou odměněni. Žánrové pozorování dnešní denní policejní práce ukazuje sílů a zranitelnost mužů v policejních uniformách. Je to dobrý film, který ale nepřekročí hranice policie . ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama