Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Recenze (906)

Standito 

všechny recenze uživatele

Výkon Bruce Campbella zapadá do kategórie sebaparódie, dej- ten tu hľadať nemá zmysel a triky sú neuveriteľne smiešne. Ale hlavne prečo je Evil Dead kultom? Má to hustú atmosféru už od prvého záberu a je to pekelná zábava! Dosť možno jeden z najlepších hororov všetkých čias. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Zejména díky po čertech perverznímu & nevycválanému Raimimu absolutní špička mezi zombie horory. Jestli to ale nebude způsobeno tím, že většina ostatních stojí za prd. Horor, který je tak přeplácaný lekačkama a všude možně vypůjčenými duchařskými elementy, že jej snad ani nelze brát vážně. Přirozeně - pakliže s jednou brokovnicí, dvěma lampičkama a generátorem proudu nesmrdíte na odlehlé chatě. Kromto, psychologie tady absentuje úplně a příběh je opět zručně natočená, leč skoro úplná capina. (2,5*) ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Dejovo horor nestráca na napínavosti a nepríjemných pasáži, ktoré vám spôsobia behanie mrázu po hrbe, je dosť. No, ale je tam to ale!!! Na mňa až príliš prehnané v niektorých momentoch, čo sa týka masiek a kostýmov. No však stále na výbornom hodnotený pretože film má ozaj hororový šmrnc jak sa patrí ! ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Plný počet nedám preto, lebo gore nemusím, ale rád sa bojím a Raimi ma vydesiť dokázal poriadne. Efekty sú skvelé, samozrejme v rámci doby. Na Necronomikon si odteraz dávam pozor:) ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Příjemý horror s příjemnou atmosférou. Na můj vkus, až moc zastaralé. Postavy moc rychle umírají, je to klišé(myslím konec) Čekal jsem lepšÍ odvaz, ikdyž 20 minut bylo dle mého gusta. ŠKODA.... ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Prve jsem viděl třetí díl této asi trilogie a něvěřil vlastním očím. Tak jsem si řekl, že když to sjedu od začátku, třeba to veškeré nadšení tady pochopím. Nestalo se! Chápu nízký rozpočet a lehce kultovnost, že to byl asi jeden z prvních hororů tohoto typu. Každej nějak začínal a S. Raimi začal takto. Budu už stručný a upřímný. Nechápu to vaše nadšení!!!!!! Jak se může někomu líbit něco, co je postaveno jen a pouze na tom, že to v lidech nevyvolá strach nebo napětí, ale jen a pouze vlnu zhnusení. Nic jiného to nebylo. Pro mě pouze a leda trapné B-čko, kde postavy jednají proti všem zákonům jak logiky, tak pudu sebezáchovy a vůbec. Ne! Hnus, nuda, trapnost. A B. Campbell?? To je pan herec!! Ale tohle by zahrál každý! Tady se jeho potenciál ještě nerozvinul.... Trapné! ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

85% Dlouho jsem odolával téhle hororové klasice, která dala inspiraci a vznik nepřebernému množství hororů, přesto jsem byl skeptický a obával se, kvůli stáří filmu, že nebudu moct hodnotit vysoko. Naštěstí mě film vyvedl z omylu. Samozřejmě člověk musí brát ohledy na dobu a s ní spojené možností efektů apod. Přesto dobře provedené "masakry", žádné zbytečné a hloupé dialogy, dobré herecké výkony (především žen po změně z člověka na démona). Vše v husté atmosféře, která by se ve filmu doslova dala krájet a vše s dobrým zvukovým doprovodem. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Nic proti klasice...,ale viděno bohužel až v roce 2012, tím pádem už to na mě tak nefunguje...viz. masky. Spíš jsem měl tendenci se smát, než bát. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Keď to vtedy frčalo na pokútnych videokazetách bol som ešte príliš malý a tak mi to z bezpečnostných dôvodov nedovolili pozerať, ale vďaka tomu že sme na obývačke miesto dverí vtedy mali akýsi módny výstrelok v tvare plastových rezancov som predsa len nakúkal a videl ako tam rozsekali sekerou nejakú ženskú na kúsočky ktoré sa potom cukali na zemi. O nejakých 10 rokov neskôr sa to potom kamarátovi podarilo splašiť od známeho a ja som sa tešil že si to konečne pozriem, ale moc sme si to neužili pretože sme dumali či nám niekto natrel obrazovku Nutellou alebo sa celý ten film natáčal skrz kameramanov análny otvor keďže sa tam nedal vidieť ani prd. Pravda bola samozrejme taká, že kvalita nahrávky bola strašnejšia než strašná, tmavá ako černošská diskotéka. A tak som musel ešte pár rokov čakať až kým som nezískal prístup k internetu kde som to konečne zohnal v pozerateľnej forme. Dej je jednoduchý, hrdinovia prídu do chatky v lese kde je to plné poletujúvich démonov, násilníckych stromov, lepkavej hmly a dievčatá sa začnú meniť na zabijácke bosorky s hnusným make-upom. Pravda, tú grotesknú brutalitu nedokáže oceniť každý, zvlášť keď je podaná pomocou archaických efektov, ale ja som mal okienkovú animáciu vždy rád a nemyslím že digitálna forma by tomu ktovieako prospela. Čo sa týka Brucea Campbella, ten je bez možnosti vtipkovať pomerne nevýrazný a navyše má blbý účes. Poctivý kus nervózneho splatteru tak ako to mám rád a že moc logiky nepobral nevadí, to sa v tom stratí, hlavne že tie strašidlá sa pekne márujú. P.S ...ale ten prilepený mesiac je fakt divný. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak nelogický (postavy reagují na dění vždy jinak než byste čekali - když se nic neděje, tak panikaří a když se dějou masakry, tak jsou úplně v klidu) a s tak blbýma maskama a trikama, až je to neskonale úsměvné. Je to béčko s několika cool scénama a nápadama, který je nutný ocenit. Stejně jako to, že z mála Raimi tříská celkem dost. Nicméně zoufale tomu chybí nadhled a vtip, který vyzdvihl pro mě kultovní dvojku. Takže naprostý souhlas s Limou... ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nevím jestli to býval Raimiho záměr, ale ten film má skvělou obrazovou stránku. Myslím barevnost, a souhru pozadí, a věcí kolem, dřevo atd. Čím dále film postupoval tím více mě bavil. kaluží krve si užijete. Tyhle starší kousky působí dnes až vtipně. Dnešní divák je totiž zvyklý už na ledacos. Mě to nesmírně bavilo a titulkový song. :) . Kultovní, krvavé, s nechutnostmi nakonec. Ono takové stříkání mléčné kapaliny z držky.. To potěší. Rozsekej to!!! Rozsekej to na kousky!! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Potenciál amatérskej prvotiny Within the Woods využíva Raimi do poslednej kvapky. Partička  tentokrát rozrastená na 5 členov sa vracia do démonmi posadnutej chatky uprostred lesa. Raimi sa s ničím nepára a po úvodnom zoznámení nastolí pravé hororové dusno a to bude už len hustnúť. Šikovné kamerové triky z pohľadu voyeura s efektnými zvukmi, ruchmi, psycho smiechom dotvárajú pocit strachu a stiesnenosti. Zhruba v polovičke sa k slovu dostanú splatterové momenty. V závere už ani smiešne triky (nie masky, tie sú parádne) nepokazia dojem. Najviac pamätihodná však zostáva surrealisticky poňatá scéna znásilnenia prírodou. Žánrová delikatesa. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Prvá časť kultovej trilógie. Raimi, vtedy ešte ako amatérsky režisér, s minimom prostriedkov stvoril film, ktorý by mu mohol závidieť nejeden profík. Na prvý krát to bolo naozaj strašidelné, pri ďaľších zhiadnutiach môžeme sledovať drobné režisérske vychytávky, ktoré sa tu nádejne črtajú. Každopádne vysoko nadpriemerná akčná hororová zábava. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

ve svém oboru bezesporu špička, bohužel ten obor u mně nemá zrovna moc dobrou reputaci (spíš než horor jde podle mě o zombie film, a zombie film nemá podle mě s hrůzou moc co společného) ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

pro mě jeden z klasiky a první řady těch nejlepších hororů.. odpornost bizardnost a zábava.. v ideálním měřítku ..a pro mě lepší o * než 2ka ta už je zbytečně moc ujetá..nemyslím bruce s motorovkou ale konec v tem víru se zbytečnou návazností na další film(to mohly přepoprat v Army of Darkness) ()

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama