Reklama

Reklama

My děti ze stanice Zoo

(seriál)
  • Německo Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (více)
Německo, 2021, 6 h 54 min (Minutáž: 46–57 min)

Předloha:

Christiane Felscherinow (kniha), Kai Hermann (kniha) (více)

Hrají:

Lena Urzendowsky, Jeremias Meyer, Jana McKinnon, Michelangelo Fortuzzi, Bruno Alexander, Lea Drinda, Sebastian Urzendowsky, Angelina Häntsch, Nik Xhelilaj (více)
(další profese)

Epizody(8)

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi a Benno se setkávají ve vzrušujících klubech a na undergroundových večírcích v Berlíně. Jsou silní, odvážní a užívají si nevázaný život v tomto "ráji" – který se zpočátku zdá plný barev, výzev a vzrušení. Středobodem skupiny je Christiane, jejíž život se po zdrcujícím rozvodu rodičů zcela zhroutí. Uteče z domova a brzy se ocitne ve spárech omamného podsvětí. Zatímco se přátelé navzájem sbližují a neustále vyhledávají další vzrušení, balancují mezi intenzivními pocity euforie a temnou, nebezpečnou depresí. A jak se jejich vztahy prohlubují a rozpadají, jejich individuální traumata je stahují ke dnu, z něhož se některým z nich už nikdy nepodaří odrazit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Detektiv-2 k tomuto seriálu (1)

My děti ze stanice Zoo (2021) 

Ze začátku musím ujasnit, že toto je moje první zkušenost s dětmi ze ZOO. Kultovní kniha a film mě teprve čekají. A upřímně jsem rád, že tomu tak je. Dostal jsem jednoduše nový a skvělý příběh, který je bravurně natočen, bez zbytečných porovnáváních a sledování rušivých detailů, abych sledoval, co budu moct zkritizovat oproti originálu. Zbytečně bych se okrádal o zážitek, který jsem dostal. Že se to nedrží knižní předlohy? A proč by mělo? V každém díle je jasně uvedeno, že jde o volnou inspiraci, ze které seriál vychází a není tedy jeho záměrem ji kopírovat. Příběh je to silný a jsem rád, že se jej tvůrci rozhodli oprášit pro mladší ročníky. Jde o kvalitní práci od hereckých výkonů (všem hercům jako by byli postavy šity na míru), kameru, barvy, scény po skvělou hudbu. Právě současnější písně, se stylově hodí do celého konceptu, jak je seriál pojat a ztvárněn a naopak mě velice baví, jak jsou zde vyobrazeny ony sedmdesátky. Tuto sérii jsem hltal každým dílem a rád se k ní po čase vrátím. ()

Reklama

Reklama