Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa jedenásťročných spomienok som bol naklonený pridať tomuto Schumacherovmu filmu ďalšiu hviezdičku. Ale človek mieni, kvalita filmu mení. Pri opakovanom sledovaní ma už tá hra na hlúpych a neschopných príslušníkov FBI, policajtov a dokonca aj mafiánov, proti ktorým stojí šikovná právnička a takmer geniálny 11-ročný chlapec prestala baviť. Scenárista očividne príliš popustil uzdu svojej fantázie. Voči spracovaniu, hereckým výkonom a dávkovanému napätiu vo filme nemám vôbec nič, ale pôvodné hodnotenie pokladám za primerané. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Dnes sem si oživil tenhle filmek. Přesně prototyp filmu z konce století. Herecky našlapaný, ovšem dějové takový nemastný. Líbilo se mě to ještě méně, než v době premiéry. Viděno v kině, což byl takovej ten průměrnej zážitek, kterej by byl skousnutelnější doma na dvd. Dnes tomu jednu vlasatici uberu, protože nijak zábavný to není. 40%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama