Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nehanebná kópia Halloweenu a Friday the 13th v kanadskej produkcii. Jediným inovatívnym prvkom je, že hlavnými hrdinami nie sú študenti strednej alebo vysokej školy, ale mladá robotnícka trieda. Chvalabohu táto marxisticko-lenininistická vývojová vetva slasheru sa v nasledujúcich rokoch vytratila. Vraždy sú celkom originálne a brutálne a občas i celkom dobre nakrútené, ale výsledok je aj tak nudný, hlavne kvôli rutinnému predvídateľnému scenáru, neskutočne mizerným hercom a nulovému boobiecountu. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Docela solidní vyvražďovák, o kterým rozhodně nemůžu říct, že by mě zklamal. Já sice preferuju novější věci v tomhle subžánru, ale efekty jsou docela obstojný a když člověk trochu zohlední dobu vzniku, rozhodně se pobaví =). Co je typický, tak většina herců je přítomna jen proto, aby mohla být odklizena a bohužel to dávají jasně najevo. Taky napětí vcelku pokulhává ... no ono tam vlastně žádný není. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se v Nova Scotia v Kanadě. (IDžOR)
  • Herec Neil Affleck, který ve filmu ztvárnil roli Axela, v rozhovoru prohlásil, že stále vlastní hornickou přilbu, kterou nosil ve filmu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama