Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (447)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpěknějších animovaných filmů (těch), které jsem měl tu možnost vidět. Dodnes si pamatuji, když otec pořídil domů video, tak tahle Sněhurka byla jedním z prvních filmů na VHS, které jsme si na něm pouštěli. Slušná animace, vtipné momenty s trpaslíky i nezapomenutelná kouzelná atmosféra – přesně to se mi hned vybavilo, když tuto verzi Sněhurky dávali nedávno v TV… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,488,000Tržby USA $184,925,486Tržby Celosvetovo $190,000,000za predaj od 2009Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,267,944 //počet predaných kusov 2,074,993za predaj od 2009 Tržby za predaj DVD v USA $57,146,328 //počet predaných kusov 2,700,438Úžasné čo dokázali pod záštitou Walta Disneya v danom roku stvoriť, je to hravé, zábavné, roztomilé, dojemné,... ohľadom animácie to je brilantná práca prešpikovaná do detailov. /100%/ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase jedna klasika, kterou jsem poprvé viděl až téměř ve věku 30 let. Člověk nemůže stihnout všechno, co by chtěl a co nejdříve by chtěl. Je to krásná disneyovská pohádka se vším, čím se pyšní ty nejlepší disneyovské pohádky i dnes. Skvělá hudba, hezký příběh, výborné postavy, humor. Do toho se ale ještě přidává naprosto úchvatná animace, které ani nebudete věřit, že za sebou už má téměř osmdesát let. Sice nic 3D, ale přesto se ty postavičky pohybují neskutečně živě. Krása. Tady musím říct, že i český dabing je neskutečně kouzelný. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslavnějších Walt Disney filmových klasik s nadstandardní animací a i teď v roce 2022 jsem žasl nad její plynulostí. Co bych možná vytkl bylo na můj vkus až přespříliš zpěvu zejména v první polovině filmu. Scéna se zlou ježibabou je ovšem chuťovka, která musela nejedno malé dítě strachem budit ze spaní. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm trpaslíků z roku 1937 je……. Prosím? Jakýže je to rok?.... No jak říkám, rok 1937. To se ani nechce věřit že? Tato kreslená pohádka ještě pamatuje odchod na věčnost našeho 1. prezidenta T. G. Masaryka. Šla hned v patách myšáku Mickeymu, aby ukázala světu, že animovaný film může být i celovečerní film aniž byste se u něho nudili. Podařilo se. Svět žasl. Volná adaptace klasické pohádky bratří Grimmů doplněná skvělou hudbou a dokonalou animací zasáhla téměř každého. Animace byla na takové úrovni, že nebyla mnoho desítek let překonána a až do nástupu počítačové grafiky a moderních programů zajistila Disneymu téměř monopol ve svém oboru. Oscar za filmové novátorství přišel zcela po právu. A svět nepřestal žasnout dodnes, protože pohádka je to v pravdě nadčasová. Má myšlenku a příběh výchovného charakteru, který je velmi citlivě a nenásilně zakomponován do děje. V dětské podobě se zde setkáváme s klasickým soubojem dobra a zla, který je rozveden pomocí lidských pocitů a povahových charakterů. Najdeme tu tak strach, tajemno, přátelství, soucit, touhu po bohatství, lenost, lež a podvod, vtip, krásu a mnoho dalšího. V první řadě pak lásku a závist jako symboly dobra a zla. Vnímání všech citů a vlastností je umocněno geniální hudbou, která již sama o sobě dokáže navodit potřebnou atmosféru, čehož film velmi pozitivně využívá. Mám doma klavírní partituru filmového soundtracku ve francouzském vydání z První republiky. Časem je již hodně sešlá a potrhaná. Hudba ale zůstává stále svěží a krásná, stejně jako film. I v dnešní přetechnizované době má pohádka stále co nabídnout. Moderní animované filmy, kterých vzniká v poslední době ohromné množství, jsou často sezónní záležitostí čistě konzumního charakteru. To se u Sněhurky díky výše vypsaným pozitivům nemohlo a nemůže nikdy stát. Je to film patřící k mému dětství stejně jako k dětství mnoha generací přede mnou a věřím, že i generací které přijdou po nás. Sněhurka a sedm trpaslíků je legenda a legendou zůstane. Zrcadlo, zrcadlo řekni mi, která kreslená pohádka je na světě nejkrásnější? Jsi to ty, Sněhurko. Bylas a navždy zůstaneš. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (99)

  • Aby povzbudil kreativitu animátorů, praktikoval Walt Disney pravidlo "pět dolarů za gag". (džanik)
  • V původní pohádce umírá královna poté, co je přinucena tančit v rozžhavených kovových botách. Walt Disney tuto scénu zavrhl. (džanik)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama