Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (188)

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsme viděli stejný film??? To je ubohý, pochybný scénář, sprostý, hrubý, neurvalý, klišoidní, umělý, nudný a ještě propagace zde vulgárního Santy, filmu nevěřím ani 20%. Komedie to moc není. A pokud má jít o českou Lásku nebeskou, tak lásky a laskavosti je tam jako šafránu. Polívková v roli zahývající manželky - hysterky je vážně velký přešlap. K dětem se nepřistupuje ve filmu jako k dětem, přestože jsou poměrně malé a řeší se s nimi věci dospělých. Celkově podivné obsazení. Zbytečný okopírovaný film. Celý film hnusné vztahy, které se na posledních 10min. najednou kouzlem změní v dokonalou vánoční atmosféru. WTF? ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Bylo nás na tom v kíně nanejvýš třicet přesto musím přiznat, že film je fakt dobrý! Připadá mi až evropský než klasicky malo český a díky za Brno. Pravda, poněkud zneužitá deus ex machina (ale jak jinak): zdrhající papírek s adresou a čtvrt metrem chvojí v korbě zachráněný kaskadér Lanoš, ale budiž – jsou (tam) Vánoce. Překvapil mě proti úkol Langoše a Pauhoufové, ale holčina (viděli jsme ji u p. Šípa) byla dokonalá. Další dětští herci rovněž. Myslím, že film byl stran zápletky a peripetií postav vyvážený. Našel se tam polepšený hříšník (a ne jeden), věrný psif a ti praví se našli… Zdá se, že korporáty a jejich praktiky naplňované nešťastníky v jejich vedeních, nám začínají vadit. ODSTAVEC Letos jsme se po sto letech zbavili komančů, kdyby to vzdal hlavní zmrzlinář, mohl by být příští rok příslibem lepších časů. Film vřele doporučuji – my jsme se báječně bavili. ODSTAVEC Edit: Námitky, srovnávání polského filmu s tímto? Bať bať, moje řeč - poté, co jsem viděl porno film, věru nikdy jsem se o něco podobného sám nepokusil, abych nebyl za plagiátora… ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Na krásné věci si má člověk počkat..." Závěr tohoto filmu krásné věci do života všech rodin, kolem nichž se točí tahle vánoční komedie ala Láska nebeská, přinese. Ale nevím, zda k tomu ukázat, že "někdy se zázraky opravdu dějí," musí být divákovi napřed naservírován koktejl plný prvoplánového humoru a trapnosti, případně hysterie v podání postavy Anny Polívkové. Vše začne zcela nepravděpodobnou scénou s volným pádem postavy psychologa (Jiří Langmajer) ze střechy vysokého domu. Tomu se sice přitom asi "rozsvítilo" a tak začne následně zachraňovat toxické vztahy ve své rodině, ač to přitom dělá způsobem, který mi fakt moc vtipný, natož rozumný nepřišel. Nejvíc trapně mi ale bylo při scénách, kde se vyskytovala postava "Santa Clause". Tohle jako májí být reálné vánoce v české kotlině, ptal jsem se sám sebe. Samozřejmě, že se ve filmu vyskytují postavy či situace, které Vás dojmou, to by jinak ani nemohl být vánoční film. Zejména jde o postavu vdovce (Richard Krajčo) s jeho malým synkem. A jestli někdo dokáže (žel na miniaturním prostoru) film aspoň na chvíli trošku rozsvítit, tak je to Jaroslav Dušek spolu Evou Holubovou (viz třeba: "Děj něco... Co? Třeba auto... Brm, Brm....":D"). Ale tedy celkově jsem z tohoto filmu hodně rozpačitý a asi jsem i v jeho průběhu trošku zalitoval, že jsem se nechal (ani nevím přesně čím) zlákat zajít na něj dnes do kina. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Absolútne neoriginalne, komplet odkopirovane od poľského: Listy do M. Rovnaký scenár, scény, dialógy..... v komentároch viacerí prirovnávajú k Love actually, ale to ani náhodou s tým má naozaj veľmi málo spoločné. Čo v Čechách nepoznáte tento krásny poľský film? Kupodivu sa mi to ale páčilo. Originál je originál, ale táto verná kópia mi naozaj neprekážala, ani výber hercov. Takže hodnotím nadštandardnej dobre. Ja mám na tieto vianočné slabosť ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Utrpení. Podle mantry "protože jsou Vánoce" jednají všechny postavy, omlouvají tím své nelogické chování, své excesy, svůj náhlý zájem o druhé. Kýčovitá a patetická atmosféra Vánoc, během kterých svět jako by byl propojený, přece zakryje všechny neshody, problémy, nenávisti! (rozuměj "aspoň na týden v roce se budu přetvařovat, že tě mám rád"). Děti jsou tu naivní, ale samostatné, puberťáci magoři s dredy, dospělí nestabilní jedinci, patlající se ve svém životě, a nakonec staří lidé senilní, zmatení, ale roztomilí. Tak hezké české svátky, jak jsou všichni pohromadě! Z ideologického hlediska, co se v tomto filmu z nějakých fragmentů dá vyčíst: Amerika je taková divná (Santa fuj), internetu se vůbec nedá věřit, cizinci jsou taky divný (a co tu vůbec dělaj, ale tak tu bagetu si od nich vezmu, no), a vůbec ty moderní trendy jsou celé divné. Aby spolu chodili dva kluci? Jako je to překvapení... no tak jo, ale stejně "achjo". Nejčastějšími slovy, které provázejí celý film, jsou Vánoce a rodina. Nakonec nikdo nezůstane sám, protože to je hrozné, být na Vánoce sám! A ten, komu Vánoce přišly zbytečné, je nakonec stejně má rád, protože jsou přece nádherné. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)

Reklama

Reklama