Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mno, budu nad tím ještě rozjímat, ale zatím se mi zdá, že mi to k srdci nepřiroste. (Ačkoliv Michael Rennie je vskutku báječný mimozemšťan.) Nemyslím si, že takhle by vypadalo poselství opravdu pokročilejší civilizace. Takhle by si někdo mrzký jako my představoval poselství pokročilejší civilizace. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe všetky efekty už pôsobia skôr úsmevne a príbeh založený na strachu zo studenej vojny nemá koho osloviť. Keďže film hodnotím v roku 2009 (58 rokov po natočení), dávam peknú jednu hviezdu za protivojnové posolstvo, viac v dnešnej dobe film nemá čo ponúknuť. Je to presne, ako by sa niekto chcel voziť v autách z 50tych rokov. Sú to iste krásne a hodnotné veterány, ja si ovšem radšej svoju prdel, naložím do niečoho pohodlného a rýchleho - som už holt raz zhýčkané konzumné prasa... ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Takže odsud mají Sabbati „Iron Mana“? Řeknu pouze to, že poselství, s kterým Latu přichází, by mělo ospravedlnit jeho cestu z jiné planety a dokázat lidem humánní nadřazenost a vyspělost mimozemšťanů, a ne být jen fašizoidní povídačkou, za kterou by zasloužil on i jeho robůtek hezky nakopat prdel. Aspoň že film samotný se nepřežil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsie sci-fi so zaujimavou myslienkou, ale uz dost zastaralym spracovanim. A nemam tym ani tak na mysli triky. Tie mi uz dnes pripadaju roztomile, takze ma bavilo ich sledovat. Myslel som skôr spracovanie zapletky. Hlavna myslienka o hrozbe atomovych zbrani je stale inspirativna, ale je spracovana strasne naivne. Namiesto toho, aby sa film venoval problemu z globalnej stranky, tak väcsinu casu sledujeme konanie par postav civilistov. Politici su mimo diania, armada sa sprava nezodpovedne az komicky. Takze keby hlavny hrdina nebol natolko charizmaticky, tak by sa to uz ani nedalo pozerat. Vdaka nemu a jeho posolstvu to za jedno pozretie stale stoji. Ked uz nic ine, tak sa aspon dozvieme odkial sa zobralo legendarne zaklinadlo KLAATU BARADA NIKTO, ktore si na rozdiel od idiota Asha z Evil Dead 3, hlavna hrdinka nastastie dokaze zapamätat. 6/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo Washingtone, hlavnom meste USA, pristála vesmírna loď. Priletel v nej humanoidný mimozemšťan Klaatu. Prináša ľuďom mierové posolstvo pacifizmu. Varuje pred hrozbou globálneho vojnového konfliktu, ktorý by mohol spôsobiť zánik celej ľudskej populácie. Budúcnosť planéty Zem je v ohrození. Čiernobiely snímok "Deň, kedy sa zastavila Zem" natočil v roku 1951 režisér Robert Wise. Je to film, ktorý sa zaradil do zlatého fondu svetovej sci-fi tvorby. Určite by si ho nemal nechať újsť žiadny fanúšik tohto filmového žánru. *** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Kosmická loď se stávala mj. z dřeva, kabelů a sádry. (Trainspotter)
  • Lock Martin musel nosit Gortův oblek i na pozadí závěrečné scény a protože byl Martin křehké tělesné stavby a oblek na něj byl příliš těžký, dostával během Klaatuovi závěrečné řeči křeče do ramen a můžeme si všimnout, že se jeho ruce lehce hýbají. (Trainspotter)
  • Jedna scéna byla těsně před svým vydáním do distribuce vystřižena: Původní scénář zahrnoval scénu, kde byl Klaatu odveden na policii ze své ubytovny a podroben výslechu ještě před tím, než šel za profesorem Barnhardtem. Klaatu byl iritován, když na policejní stanici viděl zbitého člověka lidmi, kteří si mysleli, že je oním mimozemšťanem. Scéna byla režisérem pokládána za zbytečnou a později uvedena až na DVD. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama