Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a nevtíravá agitka za mír, kterou Wise a kameraman Leo Tover navíc naplnili i velmi pěkným vizuálním provedením a zejména skvělým světelným designem kosmické lodi. Jakkoli může budit přímočaře sdělené poselství filmu úsměv na líčkách, nedá se mu upřít a) famózní Michael Rennie v roli kosmického pacifisty Klaatua b) hodně dobrý a místy příjemně vtipný scénář c) dobrý a chytře zrealizovaný úmysl d) vynikající atmosféra, zdaleka ne pouze daná nostalgickým nádechem. Pokud se ve sci fi 50. letech nachází film stejnou měrou úsměvně naivní a přitom inteligentní, je to právě "Den, kdy se zastavila Země". Jakkoli možná ta slova zastarávají, jejich naléhavá upřímnost zůstává. A stejně tak i velmi dobrý film. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Kromě anti-atomové agitace a gumového golemo-emzáka nic než nuda opředená spoustou řečí, které mohly vyvolat pocity hlubokého poselství a nadčasovosti snad jen právě v době studené války. Ačkoli by se obavy daly stále považovat za aktuální i v této době (myšlenka "nezničte si svoji planetu" je přece jen natolik banální, že by snad mohla ztratit smysl jen v případě, že Zemi budou vládnout hipíci), z pohledu dnešního diváka však ztratil tento film opravdu hodně ze svého "kouzla". Postava samotného 'Klaatu' je víceméně nezajímavá, jeho identita je divákovi odhalena hned ze začátku, a tak filmu chybí jakákoli zapamatováníhodná scéna a není v něm jediný moment překvapení. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónovTržby USA $3,700,000Tržby Celosvetovo $3,700,000"Pripravte sa na nečakaní zážitok!" Tak z tohto filmu som ostal doslova zarazení, v prvom rade tento film zdobí fantastický príbeh z množstvom silných nosných tém, potom dokonca aj triky majú svoju slušnú úroveň, nič tam nepôsobí rušivo. A koncepcia filmu opierajúca sa v jednoduchých veciach je tu pretavená v samotnú dokonalosť, lebo spraviť prílet mimozemskej civilizácie a z lietajúceho taniera aby vyšiel človek a nevyznelo to smiešne to už je fakt niečo. Tento film ťaží z jednoduchých vecí možné maximum a asi aj preto po dlhých rokov od vzniku pôsobí tak zaujímavo a hlavne má čo ponúknuť vo svojej forme čo ponúka. /100%/ ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Plakát k filmu avizuje další z mnoha neumětelských béček, přesně jak to v padesátých letech bylo pásovou výrobou. No na monstrech a přehrávání tohle sci-fi od Wiseho určitě nestojí. Škoda, že nestojí ani na výborných hercích. Ale to co jej vyčleňuje z šedého průměru je příběh. Sice nikoliv originalní na dobu vzniku, ale přesto se sluší pochválit serioznost s jakou jej tvurci pojali a hlavně to jak se nebáli šít do vlastních řad - čili do špatných vlastností nás lidí. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že budu muset čelit záplavám zelených ufounků a podobných věcí, které člověk často vídá při sledování béčkových filmů, ale hodně jsem se pletl. Tohle SF vůbec není béčko, i když k tomu nabádá rok vzniku i podivný plakát. Jedná se spíše o filosoficky laděný snímek, jehož hlavním cílem je vzbudit v divácích zhnusení z války a z určitých lidských vlastností, a také chtěl poukázat na to, jak nesmyslné je uspořádání lidské civilizace. V dnešních filmech už jen těžko budete hledat takhle působivé SF. 9/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Gort (Lock Martin) se v povídce jmenuje Gnut. (Trainspotter)
  • Při natáčení scény, kdy Gort nese mrtvé tělo Klaatua po interiéru vesmírné lodi, Lock Martin nebyl s to unést Michaela Rennieho a proto celou dobu Michael částečně seděl na kamerovém vozíku, který byl ale šikovně mimo záběr. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama