Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výjimečná výpověď studenta Trevora Adamse o zážitcích, které zakusil na Rivervale High. Trevor se stal obětí takového traumatizujícího týrání, že ho dovedlo až k pokusu o bombový útok na školní fotbalový tým. Pomocnou ruku mu pak podal učitel dramatické výchovy, když Trevorovi nabídl hlavní roli ve školní hře. Učitel pomáhá Trevorovi zůstat přímým a skromným. Hra je ale riskantní - její temný scénář popisuje život zabijáků a ve spojení s Trevorovou problémovou minulostí provokuje místní rodiče, kteří ji chtějí zakázat. Jestli uspějí, Trevor si už možná nikdy nezahraje - a to by mohlo být spouští lidské časované bomby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

evuline 

všechny recenze uživatele

Filmů na toto téma je víc než dost, pro mě byl tento speciální v tom, že vytvořil jakousi omáčku pro divadelní představení, které jsem viděla v našich luzích a hájích a bohužel musím říct, že výkon lokálního dobrovolnického divadelního spolku mě nikterak nenadchl. Snad proto jsem měla chuť podívat se na tento film, kde už výkony herecké byly přece jen lepší, i když místy na mě působil film naivním dojmem a vyšinutost zde byla popisována jako věc, která se dá změnit či ovlivnit pár okamžiky pospolitosti. Na druhou stranu oceňuji popis toho, co člověka k takovým stavům vede...mno zakončím to svým hodnocením 7/10, přičemž můžu říct, že nebýt toho představení, tak asi bod uberu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Se schématickými postavami – hrdina, kterému nerozumí nikdo, vyjma učitele, jenž rozumí všem – nic psychologicky kloudného nevytvoříte, ani kdyby vás strašíval duch Wilhelma Wundta. Trevorova otevřená zpověď na kameru by s jeho dobře fungující autoreflexí těžko mohla předcházet tomu, čemu podobná videa zpravidla předcházejí. Nevěřil jsem mu, nevěřil jsem celému filmu, což by bylo u jiného tématu problémem velkým, u tohoto tématu je to problémem kardinálním. Dojem nekazí ani nevylepšuje šedivá televizní režie. Za pozornost stojí dvojí, výkon Bena Fostera a závěrečná divadelní hra, která by na prknech, jež teatrálnost snášejí snáz, mohla být vcelku jímavá. Apendix: Jestli hledáte podnětný (tj. na všechny otázky ochotně neodpovídající) film o vztahu mladých ke zbraním, nepřehlédněte Dear Wendy. O šikaně asi dlouho nevznikne nic autentičtějšího než Klass. 55% Zajímavé komentáře: Morien, Martyr ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Šikana. Věčné a dost bolestivé téma, se kterým se setkal úplně každý, takže stejně tak každý ví, jak to v reálu vypadá. A jak to asi vypadá, když to dojde do extrému… (Není tomu tak dávno, kdy se svět dozvěděl o dalším z mnoha, Casey Heynesovi) Filmu vzhledem k jeho možnostem nemám co vytknout. Komu se film líbil, Klass bude zbožňovat. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

škola rodina rodina škola škola rodina nikto iný ten nešvár nevyrieši, ani vyhadzov, ani policajti na vrátnici ani kamery visiace na stropoch . Film s pekným výkonom mladého Fostera (v tej divadelnej inscenácii bol ešte presvedčivejší ako vo filme). Je to film , nútiaci diváka (pokiaľ nie je ľahostajný) k premýšľaniu. Aj preto ho oceňujem viac ako 3 bodmi. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Velmi silný zážitek v geniálním televizním filmu. Jedno z nejlépších zpracování tématu dokazuje že není zapotřebí diváka explicitně šokovat, ale svým originálním záběrem a výborným Ben Fosterem si prezentovaná forma udržuje velmi hutnou atmosféru zejména ve druhé polovině filmu. 95% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Trevora (Ben Foster) odváží policie z herecké zkoušky v kapli, je záběr na policejní budovu, na které je zřetelně vidět zednářský symbol – kružítko a úhelnice. (Nick321)
  • Když se Trevorovi (Ben Foster) zdá noční můra o tom, že se Jenny (Jane McGregor) stane také obětí připravovaného útoku, má na sobě stejný bílý svetr, který se potřísní červenou skvrnou, jaký měl i při svém školním videu, které vedení školy odsoudilo jako hrozbu. (Nick321)
  • Film bol natočený na námet divadelnej hry s rovnomenným názvom. Divadelná hra Bang, Bang, You´re Dead mala premiéru 7. apríla 1999 v meste Eugene v štáte Oregon. O necelé dva týždne na to, 20. apríla 1999, došlo k nechválne známemu masakru na Columbine High School v štáte Colorado. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama