Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale snad jen pokud bych koukal dva až tři díly za rok, protože mě jinak hrozně deptá, že před samotným vyšetřováním musím půl hodiny koukat na vzájemné vztahy oběti a rodiny / přítelkyně / vikáře / zahradníka / obecního idiota / lékárníka ... A to mě nebaví, ustřihnout tuhle část a nechat ji na prozkoumání ústřední detektivní dvojici a jdu na pět. Znělka zní skoro jako z nějakého spin - offu Akt X (o=´ ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, ale ani úplne dobré. Krimi seriálov, ktoré sa pravidelne objavovali v našich televíziách bolo v nultých rokoch proste strašne veľa a ja ako divák som sa tohto formátu veľmi rýchlo presýtil. Vraždy v Midsomeru neboli úplne na zahodenie, niektoré diely boli fajn, niektoré slabšie, no ako celok ma to rozhodne nezaujalo tak aby som bol pravidelným divákom. Keď však nato náhodou natrafíte, tak pozerať sa to dá. Vzhľadom na počet dielov mi inak vždy vŕtalo hlavou, koľko obyvateľov môže mať Midsomar, keďže za to množstvo prípadov a epizód už museli istotne vyvraždiť minimálne polku mesta...Lepšie 2* a 45%. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s perfektními postavami, především mého oblíbeného detektiva Barnabyho (lepšími detektivy snad byli jen Sherlock Holmes a komisař Moulin), s precizně napsaným scénářem zřejmě vycházejícím ze stejně dobré předlohy a s nádhernou atmosférou britského venkova. Pokud odmyslíme ty vraždy samozřejmě. Zajímavé to hrabství ten Midsomer. V každém díle seriálu tak tři až čtyři vraždy a jeho obyvatelé si v klidu žijí dále nerušeným životem. Nejen, že je zvláštní, že tam vůbec ještě někdo přežil, ale hlavně si myslím, že já bych z takového vražedného venkova, kde by kolem mě padali obyvatelé jako přezrálé hrušky, prchal, co by mi nohy stačily. Ale přesto se na to velmi dobře dívá :-) Seriál se už natáčí déle než deset let a stále si drží velmi dobrou úroveň špičkových detektivních příběhů. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)
  • Ve třetí sérii v epizodě "Soudný den" z roku 2000 hraje mladého grázla Orlando Bloom a při vyšetřování vražd vedou detektivové hovor o knize "Pán prstenů". O rok později pak Orlando Bloom hraje jednu ze svých největších rolí Legolase ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001). (Tunri)
  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)

Reklama

Reklama