Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady policajných seriálov ako C.S.I., Cold Case alebo Criminal Minds. Avšak na rozdiel od vyššie spomínaných, Vražedné čísla nedokážu ničím zaujať, jedná sa o čistý priemer. Nápad ako riešiť rôzne záležitosti pomocou matematiky by sa hodil skôr do nejakého mysteriózneho seriálu ako do seriálu takéhoto druhu- niektoré riešenia vyznievajú až príliš hlúpo a nereálne. Taktiež casting výrazne šliapol vedľa. Otec Grék a jeden zo synov typický Američan a druhý zase Palestínec? Videl už niekto takú nesúrodú rodinu? Tomuto seriálu proste chýba šťava a napätie alebo lepší strih. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Geniálny to kus, ktorého dokazovacia metodika disponuje snáď najväčším zábavným potenciálom spomedzi všetkých "reálnych" kriminálnych seriálov dneška. Strategicky zvolený sympatický mastermind rozplieta pomocou hyperkonštruovaných teórií a štatistík postavených na prešpekulovanom systéme zvrátenej matematickej kauzálnosti a logiky tie najkomplikovanejšie prípady. Pytagoras by mal z nás radosť. A na svoje si prídu aj fanúšikovia konšpiračných teórií, že vláda zamestnáva ľudí, ktorí pomocou štatistiky dokážu predvídať každý náš krok. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

no co si budeme povídat.. nebýt vědců, matematiků a podobných géniú, jakého tady ztvárňuje Krumholtz, tak ještě teď sedíme v jeskyni.. jídlo v podobě mamuta si ohříváme na ohni, koukáme na malby na stěnách a chodíme pěšky :) tak proč by se nedalo matematicky vyřešit spoustu případů?? když to má někdo v hlavě no problém :) na to, že mám docela všechny škály kriminálek zkouklé a žádna mi nikterak nevadí.. tak ani tahle nebude výjimkou.. spojení brácha drsňák a brácha génius.. dobrá volba.. k tomu si přidejte tatíka, s kterým pořád bydlí, profesora na universitě..který mu rád pomůže a tým špičkových detektivů.. a zajímavá podívaná může začít :) ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama