Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Diskuze

FaFr

FaFr (hodnocení, recenze)

Zdravíčko, moc se v tom neorientuju, tak tu po vás vystřelím jeden dotaz = ). Těch 550 milionů, co to zatím vydělalo je úspěch, nebo se očekávalo víc?

na příspěvěk reagoval Borrtex, vonTossis, skrblik007

vonTossis

vonTossis (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak tak. Co se týče epičnosti, tak "docking" a pohled na vlny na vodní planetě. Začínám mít skoro pocit, že Zimmer s Nolanem to dělají proto, že prostě můžou. Chápu ty výtky, že třeba docking je sám o sobě nepodstatný, protože nikam děj neposune a všichni víme, že to dopadne dobře. Ale já se na filmy nedívám jen z tohoto důvodu. Když mi nějaká scéna způsobí "zimomriavky"  a skoro nedýchám, tak splnila účel. A emočně - celá část v knihovně, prohlížení vzkazů, promluva před odjezdem a závěrečné shledání.  Nolan podle mě vůbec nejlépe pracuje s obrazem a zvukem. 

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Hees

Mně osobně se tohle hodně líbilo. Ten rychlej přechod za pomoci voice-overu s odpočtem. Přeci jen, skoro v každém filmu o cestě do vesmíru máš momenty z výcviku a momenty před startem. Takhle mi to přišlo v pohodě. Po emoční stránce nářez. Po hudební taktéž, ale v tomhle ohledu mě nejvíc dostala scéna s připojováním k roztočené lodi. To jsem byl vcucnutej do sedačky, jaký to mělo grády.

na příspěvěk reagoval vonTossis, quintes

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

skrblik007

SPOILER. Pro mě je asi nejlepší scénou scéna s vlnama a s vodní planetou obecně. A potom samozřejmě knihovna, která je hodně emoční a divákovi se mnoho otázek vyjasní :-)

skrblik007

skrblik007 (hodnocení, recenze)

! SPOILER ! Tak samozřejmě, že to je asi (sice těsně, ale je) nejsilnější moment filmu - jak hudebně, tak emočně, i tou vámi zmiňovanou filmovou zkratkou. Při druhé projekci se mi u tohoto momentu (i u pár dalších, ale tady nejvýrazněji) trochu "zasklily" oči. Obecně to pro mě podruhé bylo mnohem silnější, když už jsem věděl, že se Cooper v podstatě nevrátí ke své dceři, že se Cooper hodlá obětovat při finálním manévru kvůli hmotnosti, že celý plán A byla lež atd.

na příspěvěk reagoval Borrtex

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Hees

Spoiler Mňa to veľmi prekvapilo, čakal som ešte nejakú drámu, zábery ako Coop nastupuje do rakety alebo niečo také, v každom prípade som rád za to ako to je, pravdupovediac si myslím že to je jedna z častí ktorú musel Nolan kvôli času useknúť... Hudba z toho momentu je moja najobľúbenejšia časť soundtracku :)

na příspěvěk reagoval Hees

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Spoiler - )))) - Mňa by zaujímalo či mohlo najviac nadchnúť to, že bol taký okamžitý prechod medzi farmou a raketou a z rozplakaného muža v aute bol astronaut(Teda najviac nadchnúť ešte niekoho okrem mňa) hudba a ten okamžitý prechod sa mi veľmi páči. Mám pocit ako keby iný režisér tam ešte niečo dal napríklad nastupovanie do rakety, alebo nejaké testy atď ešte pred štartom.

na příspěvěk reagoval Yesqward, Ištván87

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

ywo666

Film má zatiaľ pomerný úspech, o ďalšom projekte sa nevie nič a Chris na ňom pravdepodobne začne pracovať až potom, čo utíchne "Interstellar ošiaľ". čiže tipujem po vydaní DvD... Neviem, nepamätám si ako to bolo napríklad s Interstellar a kedy ho vzhľadom na TDKR ohlásili, ale uvidíme :)

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Skvělý bylo že většina záběrů raketoplánu, spojovacích modulů a části kosmický stanice byli miniatury a slunce byl silný filmový světlo.

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Hmm tak po poslechu tý filmový verze docking scene jsem dostal overwhelming desire si na Interstellar zajít ještě jednou. Kéž by moje okolí nebyli samí filmoví analfabeti :)

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

V Imaxu musíte sedět úplně v poslední řadě jinak je to na hovno. Všude vepředějc jen lížete plátno a bolí vás za krkem jak máte furt zvedlou hlavu. Teprve v poslední řadě jste výškově ve středu plátna a zorný pole akorát pokrývá vaše kukadla. Jinak sou to vyhozený prachy.

JameBond

JameBond (hodnocení, recenze)

Borrtex

presne ako si napisal potreboval som to vidiet viac z perspektivy :) a dokonale to sadlo a užil som si to neskutočne stale musim mať pustenú Zimmerovu hudbu proste momentalne si žijem v inej dimenzii :) a nechcem o to prisť spánkom, ešte keby sa mi tak o tom snivalo bola by to bomba :D a v IMAXU boli zábery velkolepé (napajanie sa na stanicu, vlny a pod) ale z celkového pohladu mi obyčajne kino sadlo viac aj ked volume mohli dat otrošku doprava :)

na příspěvěk reagoval Elanornegra

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

JameBond

Přesně tak jsem to měl i já. (400km) a ono první projekce a ještě k tomu v IMAXU... To je na lidský mozek strašně moc... Takže si to pak člověk více užije v normálním kině... :-) Ono v normálním kině to vidíš i více z perspektivy... v IMAXu jsi rád, že to stíháš koukat :-D ...

na příspěvěk reagoval JameBond

JameBond

JameBond (hodnocení, recenze)

tak chcem sa pochváliť videl som film 2x (prvý krát v pražskom IMAXE a to som sa trepal z riadnej dialky cca 500 km ) ale až po 2. zhliadnutí (prave som došiel) som zistili že je to unikátny film a NOLAN s ZIMMEROM su pre mna daleko daleko za všetkými ostatnými práve lepši pocit som mal z filmu ked som ho videl v klasickom kine a paradoxne nie v IMAXE možno je to tým že tam som bol aj viac unaveny z cestovania a podobne teraz som bol v strehu hltal som každý dialog bol som ako priputany v tom kokpite jednoducho opísať to slovami sa nedá z kina som lepši zažitok ešte nemal a chcem to videť znovu na plátne lebo tento film nie je na pozeranie na TV obrazovkách a monitorov PC čo viac dodať len že dakujem za takeho tvorcu akým je NOLAN a ako dokáže prezentovať svoje nápady na velkom plátne tak aby divák mal pocit ze je s ním skutočne spjatý bravóó Mr. Nolan

na příspěvěk reagoval Borrtex, Sabrewulf

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama