Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že neexistuje trapnější a umělohmotnější seriál z nemocničního prostředí, než je Ordinace v Růžové zahradě? Omyl! Ordinace si alespoň neklade ambice "konkurovat zahraničním seriálům". Ne, Renči, opravdu jim konkurovat nemůžeš. Vzhledem k tomu, že si to myslíš, nikdy jsi žádný zahraniční seriál neviděl... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek první série Sanitky jsem pochopitelně zklamán. Filip Renč mě nepřekvapil a na laťku nastavenou původním seriálem dosáhnout nedokázal ani zdaleka. Nutno dodat, že Ivan Hubač mu bídným scénářem také zrovna nepomohl. Při sledování prvního dílu jsem nevěřícně kroutil hlavou nechápajíc, proč se po tolika letech nedokázali nebo nechtěli tvůrci elegantně zbavit největšího omylu první série Tomáše Juřičky. Skepticky jsem vnímal i sázku na herecké „hvězdy“ typu Marka Vašuta nebo Jiřiny Bohdalové. Tomáš Juřička ale nakonec patřil k těm, kteří toho zkazili méně (jako starší je mnohem snesitelnější) a dokonce i Marek Vašut se pochlapil a měl pár povedených momentů. Hereckou snahu nelze upřít Michalu Dlouhému, i když jeho proutník zůstal na míle vzdálen doktoru Skalkovi. Jaromír Hanzlík zůstal jen stínem mladého doktora Jandery plného vznešených ideálů. Nakrátko se vzchopil v sedmém a osmém dílu, kdy zazářil mimo jiné i ve skvěle napsaných dialogových scénách s Jiřím Dvořákem (asi nejpřirozenější herec této řady), jenže o to více vynikl rozdíl mezi právě např. těmito díly a jinými těžce podprůměrnými epizodami. Závěrečné díly opět poslaly seriál do pekel, sestřička zlodějka, ta modelka (nebo co to bylo), politické pletky a usměvavé obličeje Zdeňka Srstky neomylně vtiskly druhé řadě Sanitky punc béčkového seriálu určeného pro masové televizní konzumenty. Druhou hvězdu jsem přidal po několika vydařených momentech uprostřed série, na víc to bohužel není, ale dolů už přes slabý závěr také nepůjdu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv dnes uz serialy vubec nesleduji, na Sanitku jsem si udelal cas. Myslim, ze se u nas toci daleko horsi serialy nez je tento. Nejvice mi vadi fakt, kdy je spousta epizod dejove vyhrocenych a malo pravdepodobnych (treba neustale krouzeni vrtulniku kolem vily, cikansky lync...), myslim, ze prazska zachranka si uzije dost pravdepodobnejsich a stejne zajimavych situaci. Podobne to vidim i s rezii, Renc je urcite schopny reziser, nektere vizualni efekty bych vsak vynechal. Herci vesmes hraji dobre (az na Srstku, to je pro me momentalne nejhorsi nas herec), jak uz ale nekteri zminili, jejich vekovy prumer zacina byt alarmujici:-). Chybi jeste pet dilu do konce, me hodnoceni to uz ale pravdepodobne nezmeni. Na odreagovani to funguje, urcite se nejedna o nejaky serialovy pruser (jako treba pokracovani Nemocnice na kraji mesta). ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • V 6. díle během hlavního líčení je obžalovaný doktor Kaderka (Jiří Dvořák) zastupován obhájcem v modrém taláru a státní zástupce v červeném taláru je druhou stranou v řízení. Může se však zdát, že doktor Adler (Vladislav Beneš), který podal trestní oznámení na doktora Kaderku a sedí po celou dobu hlavního líčení vedle státního zástupce, je státním zástupcem "zastupován" a vše tak může svádět k tomu, že se jedná o sporné řízení v občanském soudním řízení mezi Adlerem a Kaderkou. (Kirman)
  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)
  • V seriálu hraje 236 herců a 2 500 komparzistů. (M.B)

Reklama

Reklama