Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech je patrné, že nová Sanitka 2 je stejně křečovitá, jako ta stará, ale máme tam hnědoobčany, tak je to "in" ... Důležité je, že si ubližují sami, tak to snad nezhorší naši reputaci v zahraničí, když jim tu jinak pořád tak ubližujem ... Takovou slabotu by spíš člověk čekal na Nově, u ČT je to fakt bída. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Úhrnem musím seznat, že Sanitka 2 je dobrá série seriálu, který v polovině 80. let dokázal mnoho, například konkurovat Nemocnici. Samostatně série funguje, funguje i jako pokračování po letech. Vše hlavní navazuje - obsazení i rétorika problémů z rychlé záchranné služby. Překvapením je Veškrnka, která v první sérii nebyla, ale generačně se k Hanzlíkovi a Adamovské hodí ideálně. Zatímco dříve komplikovaný doktor Jandera sváděl boj se socialistickými větrnými mlýny, dnes patří mezi lékaře bez hranic, což je velmi uvěřitelné, zajímavé a skutečně přijatelné. Zatímco dříve byla komplikací emigrace doktora Maudera, dnes je problém muslimská dvojice. V první sérii byl jeden výlet za cikány, ve druhé mezi romy, staré dějové linky jsou bez problému aktualizovány a nové tváře a příběhy nenudí. Zajímavá linka se odehrála v manželství mladého Maudera a jeho nevěrné ženy, sexy slovenské dispečerky v podání Jany Kolesárové. Určité pochybnosti jsem měla o lince s Ivanou Andrlovou, ale i ta měla nakonec v celém soukolí svůj význam. A samozřejmě milé bylo setkání s Jiřím Dvořákem, který táhne každý projekt, na kterém se podílí, do výšin. Ustála jsem i komiku Lábuse, který se stal novým parťákem Srstky, neurazila jsem se karikou Vašuta a Zedníčka, takže venkoncem určitě nemám pocit promarněného času a to je mnohem víc, než bych byla předpokládala, že Filip Renč zvládne ukočírovat. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář je tak plytký, že by se za něj styděli snad i v Ordinaci... Po druhém díle je dramatická linka je jasná: starej Mádr má rád anglickej humor, takže až zjistí, že mladej Jandera byl rok v Anglii, daruje mu snachu i s novým gaučem... 3. díl Na scéně Zdeněk Srstka... Proč mu někdo nevysvětlil, že nenatáčí pořad Chcete mě??? 4.díl Střih na Nelibova (Vašutova) syna do USA...... reklama na Univerzitu třetího věku ..... popeláři v roli záchranců ..... a paparazzi opět v základní sestavě hereckýho souboru 6. díl Spojení s USA funguje a dolary proměněný za koruny se sypou, do toho nějaká deprese.= Komédie alias Audience u ředitele:-) ------------------------- díl.7 Mádrovy přelety nad vilou a Nelibovy telefonáty s USA pokračují - to je fakt nápadité. Aspoň, že Mádrová nezapomněla rodný jazyk: "Dědo, mohli byste postrážit Filipka?":-) Ale scénárista nezapomněl, že ve správném seriálu musí někdo zemřít. To, jak 10 minut ždímali emoce při akčních scénách s chuděrou Alžbětou, to byla parodie. To měl radši nechat doktorovi bez hranic ukousnout hlavu na misi v Africe. Třeba krokodýlem... 8. díl Dramatická scéna s křížencem čivavy + mix (jak se vyjádřil odborník pan Srstka) byla uměle natahovaná, ale aspoň scénárista mohl rozvinout jeden ze svých motivů (smrt Kaderkových blízkých). Opakující se Gordonovy létací manévry doprovázené komentářem Beznosky (Zdeníčka) stejně jako jízdy novináře - motorkáře "odlehčují" dramatický děj:-) Řešení problémů Mádrovy rodinky naprosto nefunkční. Nedotažená pomsta Jardy Janndery (Juřičky), čekal jsem, že při bičování pachatelů zavolá záchranku... 9.díl Jízda sanitkou po dvou dvoudeckách = amatérské natahování "děje". 10. díl Pretty Woman střihnutá muslimskou telenovelou s dojemně tklivým hudebním podkresem. 11. díl Kulajda - v tom guláši se vyznat, ale některé jistoty zůstávají: Nelibovy hovory s USA a záchranáři bez auťáku:-) 12.díl Tak Kaderka musí protrpět indonéskou džungli a kobra mezi tím zaútočí Nad Potokem:-) 13. díl Ty Bláho, Bláha v roli férovýho zachránce cvičenej psů. Jímavější scénu by v Růžovce divák nenašel:-) Pro všechny experty, kteří vytýkají srovnání s Růžovkou: Růžovka s Gitou alias Šinkorovou nebo Čestmírem alias Rychlým si nehrála na žádný velký umění. Prvních cca 100 dílů mělo linku mnohem lepší než Sanitka 2. Ani rozpočet, jaký měl Renč a spol., se s nekonečnou Růžovkou nedá srovnávat. Kdyby byla Sanitka 2 označena jako parodie, hodnotil bych 50%. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • S rozpočtom 200 miliónov českých korún sa stal seriál vo svojej dobe najdrahším projektom Českej televízie. (Raccoon.city)
  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Hneď druhý natáčací deň sa prihodila smutná udalosť. Zomrel režisér Jiří Hubač, pod ktorého režisérskou taktovkou sa natáčala prvá Sanitka (1984). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama