Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Úhrnem musím seznat, že Sanitka 2 je dobrá série seriálu, který v polovině 80. let dokázal mnoho, například konkurovat Nemocnici. Samostatně série funguje, funguje i jako pokračování po letech. Vše hlavní navazuje - obsazení i rétorika problémů z rychlé záchranné služby. Překvapením je Veškrnka, která v první sérii nebyla, ale generačně se k Hanzlíkovi a Adamovské hodí ideálně. Zatímco dříve komplikovaný doktor Jandera sváděl boj se socialistickými větrnými mlýny, dnes patří mezi lékaře bez hranic, což je velmi uvěřitelné, zajímavé a skutečně přijatelné. Zatímco dříve byla komplikací emigrace doktora Maudera, dnes je problém muslimská dvojice. V první sérii byl jeden výlet za cikány, ve druhé mezi romy, staré dějové linky jsou bez problému aktualizovány a nové tváře a příběhy nenudí. Zajímavá linka se odehrála v manželství mladého Maudera a jeho nevěrné ženy, sexy slovenské dispečerky v podání Jany Kolesárové. Určité pochybnosti jsem měla o lince s Ivanou Andrlovou, ale i ta měla nakonec v celém soukolí svůj význam. A samozřejmě milé bylo setkání s Jiřím Dvořákem, který táhne každý projekt, na kterém se podílí, do výšin. Ustála jsem i komiku Lábuse, který se stal novým parťákem Srstky, neurazila jsem se karikou Vašuta a Zedníčka, takže venkoncem určitě nemám pocit promarněného času a to je mnohem víc, než bych byla předpokládala, že Filip Renč zvládne ukočírovat. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Filipe, Filipe tys to zase pěkně zmatlal!! Bylo by lepší kdybys pořád točil reklamy na Besip, tam jen shit trvá jenom 20 vteřin!! Velké zklamaní, na Sanitku jsem se těšil, ale bohužel scénář a režie zůstaly za očekáváním. To samé platí o hereckých výkonech!! A to bohužel nemluvím o romovi z lesa nebo paní co se diví, že volala záchranku a ne popeláře ale i o některých větších jménech, které vypadají přímo směšně! Ten kdo dělal výpravu by si měl dát pořádnou facku!! Jako vážně v jednom výjezdu skáču z jednoho konce Prahy na druhý? Asi máme v Praze málo míst... Z nostalgie je to za hvězdičku. ()

Reklama

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme: Filip Renč vidí atraktivitu v explicitně krvavých záběrech a Ivan Hubač napsal postavy, jejichž minulost snad ani neexistovala. Proč se Jandera chová tak přezíravě k manželce? Z jakého důvodu se rozvedl? Na jakém základě je stále klaďas, nebo je tak aspoň přijímán a s morálním despektem hodnotí sice škobrtnuvšího, ale o mnoho sympatičtějšího Kaderku? Za jakého důvodu je Mádrův nejtěžší okamžik na záchrance bagatelizován větou "To už je dávno?" Proč musela proboha zemřít Alžběta? Aby se jako něco dělo? Proč donchuán záchranky cituje klasiky? Aby to vypadalo, že je život těžkej? Rozdělování záběrů přestalo být moderní před pěti lety, Jiří Hubač udělal se Sanitkou, která nebyla dějinami záchranky, ale loajality ke straně a vládě, to nejlepší, co mohl. Zbavil se jí. Jeho syn ji však se svým typickým patosem přetvořil v pomník toho nejhoršího statování naší veřejnoprávní televize u normalizačního, salámového konzumérismu. Tohle bylo prý poslední dílo Janečkovy éry, vypadá to, že z nejhoršího srabu vytáhne ČT bývalý ředitel novy, to jsou paradoxy, co? Sanitka 2, plná logických i společenských omylů, je hrozná. Nejhorší na ni by bylo, kdyby si to její tvůrci neuvědomovali. Co hodnotit kladně? Jednu chytrou myšlenku na díl? Party Vašuta a Dvořáka, kteří svým charismatem utáhnou vše? Stačí začít tím, že Daniel Barták přestane vykrádat konkrétní noty Davida Arnolda. A uvědomit si, že to bude horší. Za čas nám totiž bude vyšetřovat Major Zeman z invalidního i mentálního vozíčku! Problém je jen v tom, že totéž dělal i před čtyřiceti lety. Stejnou cestou jdou i tvůrci této sračky. Třeba je jejich čas, vyjádřen tou nejdementnější nemyšlenkou, v časové tísni. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Můj čas.....je příliš drahý, abych se na to díval dál. Můj čas....mě nepustí přes čt kanál. Rád, tak rád bych žil....s tímhle seriálem mám jen zbytek sil a času ještě méně, než Renč dá nové sémě. Příteli chvátej, píšu vzkaz, prosím Tě, zbav mě Hanzlíka zas. Zbav mě touhy mé, Havlové a té nejvíc! Úvodní díl druhé řady proslulého seriálu provázela velká nepřirozenost až křečovitost v ději a postavách, což je nejčastější negativní jev současných českých seriálů. Scenáristickou práci po zesnulém Jiřím Hubačovi převzal jeho syn Ivan, a i když jeho táta měl unylé scénáře, uměl dokonale pracovat s postavami a vytvořit mezi nimi interakci, což se tady neděje. Herecky jen hrubě nahozené charaktery nikdo výrazně nepodržel. O nějaký nadhled se snažil Jaromír Hanzlík v roli značně zestárlého lékaře Vojtěcha Jandery, který už není ředitelem nemocnice, jejíž šéfem se stal po jeho odchodu ambiciozní ředitel Kaderka (Jiří Dvořák), a právě se vrací z Afriky a na letišti se přivítá se svými nejbližšími. Je mezi nimi i jeho druhá žena, kterou hraje Dagmar Havlová, ale zapomněla, že už dávno není první dámou, a tak není nutné svoji upjatou noblesnost dávat i do své seriálové postavy. Kapitolou samou o sobě je Janderův syn v podání Václava Jiráčka, který oproti upozaděnému Janderovi seniorovi, dostal v první epizodě největší prostor. Je rovnou lepší "exnout", než se nechat "odborně" vyšetřit od trumbery Jandery juniora. On vůbec ten celý záchranářský tým kolem něj stojí za to. Trio Jiráček-Vašut-Zedníček, jako by se vylouplo z nějaké parodie na seriály z lékařského prostředí. Mladý doktor nemá kouska respektu a podle toho vypadají také zásahy u pacientů. Jednou se s arogantním Vašutem hádá o způsobu přepravy pacienta, podruhé zraněnému u těžké autonehody nedokáže aplikovat injekci. Renč selhává tam, kde jsem čekal, že bude silný, a sice v iniciování nehod a ohrožení životů. Je jisté, že v průběhu seriálu uvidíme více takových vypjatých situací, ale nehoda, kterou nám první díl ukázal, byla k smíchu. Pokečupovaný chlap na hlavě bez sebemenší známky viditelného zranění byla opravdu soda. Operační středisko pro výjezdy je také k pobavení. Laxní přístup k volajícím ukazuje zřejmě možnou variantu toho, v jakém stavu je dnes zdravotnictví. Posledních deset minut prvního dílu naznačilo, že možná ještě je šance na zlepšení reputace. Druhá řada měla neskromné cíle a obrovská očekávání, ale tahle Sanitka disponuje sotva slyšitelným houkáním a prostředí v sanitním voze je sterilnější, než je nezbytně nutné. 20% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, opět jeden total propadák. Souhlasím s KIT.HL, radek99, ceskyhonza a mnohými dalšími. Vyhozené investice ČT. Dva díly a dál se nedívám. Poplatné dnešní akčně škvárové době. Myslím, že Filip Renč tohle neměl brát.. A Ivan Hubač by se měl vrátit ke své původní tvorbě typu May Day (TV film), Černí andělé (TV seriál), atd. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Fanda Beznoska (Pavel Zedníček) řídí v seriálu lékařské auto Mercedes registrační značky 8A2 0155 (poslední trojčíslí odkazuje na telefonní číslo záchranné služby). Vůz byl v březnu 2022 darován jako humanitární pomoc na válkou zasaženou Ukrajinu. (azcr)
  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)
  • Natáčelo se v nemocnicích Na Homolce a v Motole. Natáčení výbuchu probíhalo v bývalém vojenském táboře na Božím Daru u Milovic na Nymbursku. Budova, ve které se natáčel zásah v rockovém klubu Black hole ve 12. a 13. epizodě, byla původně sovětským kinem rovněž v bývalém vojenském prostoru Milovice - Boží dar. Dnes je tato budova zdedvastovaná, přesto často využívaná hráči airsoftu a paintballu. Seriálový dispečink záchranky byl postaven na Poliklinice na Proseku. Několik scén se natáčelo i na letišti v Hradci Králové a v městě samotném. Na letišti hlavně scény s helikoptérou a ve městě scény odvozu paní s infarktem. Stožár, ze kterého v 7. epizodě skáče paraglidista, se nachází poblíž Českého Brodu. Jedná se o dvojici 355 m vysokých vysílačů - Vysílač Liblice B. (M.B)

Reklama

Reklama