Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak mám to za sebou tak do toho. Určitě musím konstatovat, že v dnešní zahnilé době ordinací ve fialových zahradách, pojišťoven smůly a ulic je to závan svěžího vzduchu, ale bacha na to netřeba to přeceňovat. určitě je to dost akční má to drajv furt se něco děje atd.. To je určitě zásluhou režiséra neboť Renč není žádný žabař, ale jestli tomuhle seriálu něco podráží nohy tak je to ten WTF scénář, kterej je fakt tragickým dílem žáka pomocný školy, nebo to tak teda aspoň působí. Občas je to sranda, ale občas člověk jenom žasne nad přehlídkou šílenství a splácanin který se povedlo narvat do jednoho seriálu. Samozřejmně, že netřeba konstatovat, že na původní seriál se to nechytá ani náhodou, ale tak to se asi ani čekat nedalo. Já osobně bych řekl, že to nějakou kvalitu má, do hajzlu bych to určitě hned nesplachoval, ale opatrně s tím. Ta hranice mezi koukatelností a totální debilitou je tu dost tenká a tomu bude odpovídat i moje hodnocení. Měl jsem to na hraně mezi dvěma a třema hvězdama no přikloním se nakonec ke dvěma. Ten vyloženě happy konec mě totiž celkem dožral. Takhle to prostě v reálným životě a speciálně v naší společnosti a naší zemi opravdu nechodí. Jinak má seriál pár docela nezapomenutelných hlášek no a co vám budu povídat, jak už jsem konstatoval kvalita je kolísavá, ale tentokrát docela čumím, že CSFD hodnocení je tu docela trefný a já s ním zcela výjimečně naprosto souhlasím! I u mě to tedy bude zhruba tak za těch 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MNOZÍ Z VÁS PAMATUJÍ STARÉ ČASY. LEGENDÁRNÍHO ŘEDITELE JANDERU…“ /// Dialogová vata, kterou občas oživí havárka, kolaps, výbuch… Do akce vyrážej sanitky, vrtulník…houkačky makaj na 120%, hudba jak při válečným masakru - Renč touží po akci a dělá ji ze všeho, co se dokáže trochu rychlejc hejbat a aspoň tímhle se to liší vod ,,Růžovky“ či jinejch nekonečnejch ,,rajcovních“ seriálů. Příběhy (zkušenosti) záchranářů + Jandera a jeho rod (a trochu někdo jinej) = vztahová výplň, která mě nerajcuje. Plochý charaktery bez nějakýho posunu – krom Vašuta a Dlouhýho. Tenhle výtvor mohl celkem dobře sloužit jako děkovačka záchranářům za jejich dřinu. Právě jejich práce je tím, co drží seriál při životě i pro člověka, kterej nemíní sledovat, která a kdy se s kým vychrápe nebo nevychrápe. Takže vlastně jde vo dílo, při kterým bude normální českej sériovej divák, milující Babovřesky spokojenej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Jandera je BŮH! 2.) Miluju postavy, který jsou rozhodlý během celý série nezasunout! 3.) Vždycky jsem si přál vidět vybouchnout Vildu Čoka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu naprosto zbytečné pokračování legendární (aspoň pro mně) jedničky. Po shlédnutí tří dílů bych zas až tak přísný jako další hodnotitelé nebyl, i když. Je zde spousta vztahů, kdy si jeden druhému lezou do zelí, na staré postavy se naroubují jejich příbuzní (mladý Jandera, mladý Mádr či jeho nevěrná žena Simona Mádrová), přidají se nové postavy, trochu se vše zašmodrchá a dějová linie je hotova. Napsat dnes solidní příběh je čím dál těžší a tady se to zatím nepovedlo. Navíc jak bouračka autobusu, tak snesení či nesnesení pacienta po schodech a záchrana pacienta se psem už tu bylo. Co se týká hlavních postav, mladý Jandera je mi teda těžce nesympatický, starý Jandera je stále neskutečně tvrdohlavý a svým vztahem k Elišce mě naprosto točí, ředitel Kaderka je solidní postavou, která však dolézá za ženou svého nejlepšího kamaráda. Aspoň že Fanda zůstal stejně pohodovým řidičem a brácha starého Jandery i se svou ženou se také moc nezměnili. Spousta dalších postav včetně doktora Don Juána i Tatouška a starého pejskaře Korejse nejsou špatné, ale neoslní. Akční, výjezdové i záchranářské akce zase naopak upoutají a nebýt občas trochu až krvelačných scén, byl bych zcela spokojen. A aspoň že na závěr zůstala stará dobrá klasická píseň tria Hložek, Gottwald, Zagorová. Sečteno a podtrženo na závěr - průměrné, leč naprosto zbytečné pokračování něčeho, co bylo tisíckrát lepší. V předposledním díle na koncertě vystoupí Vilém Čok, což je docela zajímavá věc. Poslední díl, který se věnuje výbuchu plynu na koncertě, je vizuálně údernou tečkou za seriálem, který příběhově ukázal, že české seriály jsou s nápady v koncích, ale vizuál máme dobrý. Bohužel i tak nutno konstatovat, že syrovost posledního dílu původní Sanitky ani ten poslední masakr nemohl přiblížit. Závěrem lze snad jen říci, že Sanitka 2 není vyloženě průšvih, ale tak nějak zůstala za očekáváním. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Točilo se na 120 místech, převážně v Praze a okolí. (M.B)
  • Původně bylo počítáno, že v seriálu bude opět vystupovat i postava otce doktora Jandery. Nakonec z toho sešlo, neboť jeho představitel Josef Karlík se odmítl ze zdravotních důvodů účastnit i příprav natáčení. Pokud by se Jandera starší v seriálu skutečně objevil, muselo by mu být okolo 110 let. (cundak)
  • Některé scény byly snímány i na mobilní telefon s vysokým rozlišením, aby akce dostala bezprostřednější, téměř dokumentární ráz. [Zdroj: MF DNES] (hippyman)

Reklama

Reklama