Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Jacinda zjevně ráda hovna alias svíčkovou, Zecku http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380983_440007012717081_382586809_n.jpg A to i přesto, že dala Heleně odpad a komentovala to slovy, že neviděla ani jeden díl a hodnotí na základě minutových ukázek. A tady bude poučovat o hodnocení den před premiérou??! Hmmm, tak ty si vyper hubu v savu, káčo. Přesně, jak již bylo zmíněno, český divák je již tak pohodlný, tlustý kokot, že je mu milejší čumět na sračkosračky typu Helena či Gympl místo toho, aby zvedl prdel a jel do kina. Ne, radši bude ležet na gauči a bude předstírat, že se mu to líbí, až mu mozek z těch hoven zdegeneruje a ono se mu to začne líbit doopravdy, viđ, Jacindo. Jsme seriáloví lůzři č.1!!!!! ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost. ()

Reklama

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno už bylo řečeno jinde, jen daleko lépe a daleko lepšími herci. Hold ani tentokrát to Nově nevyšlo a rozhodně toto hodnocení neuděluji, protože jde o další tuzemský televizní seriál. Odpad uděluji proto, že jsem dal šanci asi deseti dílům a stále mi přijde, že nuda, nuda, hloupost, hloupost. A to, jak v příběhu, tak vykreslením i chováním postav. Až snad na jednu či dvě výjimky. 10% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem si myslela, že seriál, ve kterém hraje Libuše Šafránková, Karel Heřmánek nebo Zuzana Bydžovská nemůže být špatný. A představte si – může. Za prvé: není to „komediální“ seriál. Anebo je problém ve mně, že se nedokážu smát řediteli školy, co má problémy s alkoholem nebo matce dvou dětí, která utíká před násilnickým manželem. Za druhé: není to zajímavý seriál. Děj je plytký jak rozteklé máslo, postavy jsou nezajímavé a až na výjimky (viz výše) i nepříliš dovedně zahrané. A za třetí: proč si hrome čeští tvůrci myslí, že slovní (h)říčky v názvech jsou ftipné a kůl?! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pitomost skoro o ničem, s archaickými klišoidními archetypy (sympaťák mladý učitel, blbí zlí starší učitelé, kteří nerozumí mládí a zašlapávají talenty, byť na cokoli), studenty, kteří mluví a chovají se takto jen na papíře. Jediným pozitivem je slušné obsazení, jehož představitelé ale nemají moc co hrát. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 78. epizodě, kdy se Adam (Ondřej Brzobohatý) vrací domů po noci strávené s Kristýnou (Taťána Kuchařová), je možné si všimnouT, že si právě sundavá tašku z ramene a chce si sednout k Denise (Kristýna Leichtová), ale v dalším záběru si ji sundavá podruhé a teprve k ní usedá. (willy1)
  • V 1 . epizodě 3. série dochází k výbuchu kina, které se v dalších dílech již neobjevuje. Ve skutečnosti byly dekorace v ateliérech předělány z kina na jídelnu, o které se do té doby pouze mluvilo. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama