Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Musím změnit své hodnocení k lepšímu. Seriál sice zdaleka není dokonalý, ale kolem 75. epizody se autoři ostře pustili do šmejdů, kteří stále terorizují naše seniory. Rovněž se snaží ukázat vztah většiny populace k cizincům. Zakomponování tohoto prvku bylo jistě přínosné. Xenofobie z obyvatel Počátek přímo tryská. Rovněž Iva Janžurová a částečně i Josef Dvořák seriálu prospěli. Takže za snahu o aktuálnost a oprávněnou kritiku naší pseudokapitalistické společnosti dávám 60%. NE, NE, NE! Těch nelogičností je tam tolik, že musím hodnocení zase snížit. Škoda, seriál se dal natočit mnohem lépe. Od přelomu března/dubna 2015 dochází k dalšímu propastnému poklesu úrovně seriálu. Scénaristé se již očividně vyčerpali. Přidávají nové trapné zápletky. Janžurová zažívá další charakterní veletoč. Napřed se ze staré nesnesitelné staré pany stala půvabná a přívětivá babička, aby se znovu změnila v arogantní, uječenou a protivnou starou můru. S nově obsazenou hereckou "hvězdou" Pogodovou nám snad chtějí vnutit novu "Helenu"? No to snad ne. Vízner je v roli cirkusáka taky hodně trapný. Že by všechno zachránila lama a našroubovaný problém s pěstounskou péčí? 1 hvězda je v této nové situaci až moc. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Vesnice v upachtěné podobě troškovsky parodické povrchní naivity, která se ani nesnaží předstírat snahu, nýbrž divákovi rovnou do ksichtu hřímá, co si myslí o jeho očekáváních a též inteligenci. Doktor z hor dostává tímto dílem nový rozměr, jelikož pečení ve starých kamnech, jež vypadají, jako by právě vyjela z výrobní linky, ošatky na chleba a další venkov zesměšňující rekvizity (včetně úžasného nadčasového oblečení, v němž by nevyšla ven ani moje prababička), vše v papundeklově odporně barevných interiérech by nerozdýchal ani senilní východoněmecký důchodce zmlsaný sestrou Steffani. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za pány Stránského, Vašuta a Postráneckého. Jinak by se to nedalo ani vteřinu. Seriál vycucaný z prstu na zacpání nováckých seriálových prázdnin, který uchvátil tak, (čím, ptám se já?), že jede dál. To zjevně vypovídá o tom, kdo tady sleduje podobné seriály. Je mi z toho smutno. Aha! A já jedním okem místo rádia koukám taky. A kde se pak berou statistiky a sledovanost!!! ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a to mi stačí. TV NOVA nedá pokoj. Všechno začalo debilní Ulicí, pokračuje ve své době ještě celkem sledovatelné Ordinace v růžové zahradě a poté tohle. První tři díly celkem ušly. Potom už doslova odpad! Nebýt celkem dobrého výkonu Václava Postráneckého a Martina Písaříka dám odpad! Na nově jsou jediné dobré seriály Comeback a Okresní přebor. Tohle jim nesahá ani po kotníky. Jedna hvězda s odřenýma ušima:-(. ()

KR4T4S odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěrstvo největšího kalibru. Přesně díky takovýmto žumpovým cz seriálům se stydím, že jsem občan ČR, takhle primitivní obrázek české společnosti tu totiž snad ještě nebyl, nebo jsem ho úspěšně minul. Tohle prostě není ani parodie, ale díky své "vysoké" sledovanosti už jen prvního dílu a tudíž početnému diváctvu velmi sofistikovaná (a mučivě pomalá) zbraň hromadného ničení. Zobrazení role Martina Písaříka by se mělo považovat za trestný čin. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Město Počátky existuje a nachází se na Vysočině v obci Pelhřimov. (fiLLthe3DD)
  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)
  • „Vstávat! Vstávat a cvičit! Ale proč? Protože je ráno! Jenže já mám ještě noc!“ Touto hláškou se odkazuje na seriál Bob a Bobek (od r. 1979), ve kterém Josef Dvořák namluvil Boba a Bobka. (Duoscop)

Reklama

Reklama