Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer 10
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (více)

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(více)

Videa (110)

Trailer 10

Recenze (279)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Trošku odlišnější seriál od Arrowa tím pojetím. První díly nebyly nic extra, ale myslím, že se vyplatilo koukat dál. Zrod dalšího zajímavýho hrdiny, kterej se potýká s tím stát se tím nejlepším. Nabízí to ovšem velmi zajímavý meta-záporáky, pěkný technický vymoženosti a sympatická parta. V porovnání s Arrowem taky děj na dvou frontách, do toho romantický klišéčka a spoostu tajemství, který nás určitě nenechaj spát. Kdo zabil Barryho matku? Co ma Wells za tajemství? Uměj si to pěkně rozvrhnout, takže to nenudí, ale to první řady Arrowa taky ne. Nejsem si jistej jestli to má budoucnost na víc než 2 série. To už bude záležet na sledovanosti. 21.5.15 Laťku si to udrželo celou sérii stejně dokonalou. Odpovědi jsme dostaly na všechno a z Wellse se stal luxusní charakter. I přes ten nicneříkající konec doufám v ještě aspoň jednu supr řadu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksy vévodí i seriálům, takže bylo jen otázkou, kdy se dočkáme i xté repliky Flashe. Odpuzuje mě jakákoli komiksová hraná tvorba před prvním Bladem (samozřejmě krom Bartonova Batmana), takže jsem k seriálu přistoupil jako nováček, sběhlý pouze v základech Flashovské mytologie. První díly nebyly nikterak kulervoucí, ale pomalý rozjezd se dal čekat. Vytrval jsem a postupem času a růstem sledovanosti se tlačilo více na pilu až do grandiózního, řekněme čtyřdílného, finále. Ačkoliv jsem byl ze začátku hodně nespokojený s vedlejším obsazením a vůbec takovým tím teen feelingem, za ten rok jsem si na ně postupně zvykal a od půlky série jsem byl naprosto spokojen se vším. Jistě, furt je to CW se vším všudy (nižší rozpočet - horší triky, jasná cílovka na mládež, přílišná podobnost s Arrowem). Ze všeho nejvíc mi vadilo, že se až moc okatě jedná o klon Arrowa, ale nakonec si tento rip-off našel vlastní cestu a ačkoliv můj entuziasmus není takový jako před lety kvůli velké míře seriálů, které sleduji, Flash je vážně super. PS : jsem velký zastánce onoho marvelovskýho propojování všeho možného, ale crossovery mezi Flashem a Arrowem mi připadaly bez výjimky nucené na sledovanost a trošku přitažené za vlasy, nicméně stále tento krok oceňuji a hodně mě zajímá, co tvůrci vymyslí do dalších sérií... PPS : Harrison Wells ftw! ... 85% ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatímco Arrow se snaží jít ve vyšlapaných cestách Nolanova Temného rytíře, Flash se pro změnu vydává na zlatou střední cestu, kterou vyšlapal kolega z Marvel universa Spider-man. Dějově odlehčenější, (upomínající nejlepší léta Smallville) humorně a atmosféricky kdesi v polovině, ale veškerá negativa nebo skepse musí jít stranou díky charismatickému a pekelně zábavnému obsazení, které (dají-li tvůrci) z tohohle projektu dokáží vykřesat mnohem více, než se na první pohled zdá. 75% ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trochu mdlém rozjezdu, který působil jako kombinace prvků ze Smallvillu a Arrowa se Flash zhruba od šesté série rozběhne v současnosti pravděpodobně nejlepší komiksový seriál od DC. Seriál má výborně zvolené obsazení, kdy (na rozdíl třeba od Arrowa) není postavy, která by vám vyloženě vadila. Skvěle funguje vybalancování akce a humoru a také snaha o vybudování propojeného světa, např. crossover s Arrowem je dokonalý. Jedinou menší vadou na kráse je občas úroveň triků, s čímž se bohužel na CW nedá nic dělat. Série 1 - 90 % Edit Druhá série začal skvěle a po většinu času tak pokračovala. Představení mnohovesmíru se povedlo více než obstojně a Zoom byl jako záporák výborný. Skvěle provedená byla i Země 2. Bohužel se ke konci začalo objevovat až moc nelogičností a hlavně nepochopitelného chování postav, hlavně tedy úplný konec posledního dílu, který mi přijde, že prostě chtěli tvůrci na konci něčím šokovat. Jsem zvědavý, jestli to skutečně povede k tomu, k čemu to vedlo v komiksech. Jinak je to skutečně jen zbytečné. Série 2 - 90 % ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední léta můžeme na sociálních sítích sledovat skutečně všechno, co se ale mým očím nevyhne jediný den, je neustálá 'studená válka' mezi Marveláckým studiem a jeho letitým oponentem DC. V roce 2008 se podařilo v kinech nasadit vysokou laťku dosud nepřekonaným Iron Manem a DC si řeklo, že Marvelu tuto trofej nenechá dlouho. Ať už se ale ve spolupráci s Warner Bros začalo snažit sebevíce, stále spíše vede v televizní formě. Opomeňme více než trpkou sklizeň 'slávy' loňského BvS nebo Suicide Squadu a oceňme tvorbu Marveláckého konkurenta v televizi. Vedle úspěšného Arrowa se po dvou letech objevila záležitost, která nově nastavila vysokou úroveň pro TV tvorbu opředenou především o CGI. A ačkoliv je zde oproti filmové dost omezena, Flash si s ní i tak po již téměř uplynulých třech sériích stále zahrává na špičkové úrovni. Vedle povedeného vizuálu nám občas kolísají nadnesené řeči typu 'I'm the fastest man alive', přičemž se v onom stejném díle objeví další dva rychlíci, kterým samotný Flash nestačí. Ale i přesto zde máme seriál, u něhož si jako u jednoho z mála nedokážu představit, že jednou skončí. Čas ale běží tak rychle, že i Flash je na něj zatraceně krátký. ()

Galerie (2 525)

Zajímavosti (93)

  • Formule „3x2 (9yz) 4a“ je formule, kterou v komiksech vytvořil svoji rychlostí rychlík Johnny Quick, jež se poprvé na stránkách komiksů objevil v roce 1941. (NiWi)

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama