Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (70)

  • Seriál se natáčel v Los Angeles (Kalifornie, USA) a v Malajsii v Kuala Lumpur. (Varan)
  • Na první dvě série seriálu navazuje hra vydaná v roce 2006 „24: The Game“. (asdfasdf)
  • Jennifer Aniston a Ben Stiller projevili zájem o účinkování v seriálu. Byly však odmítnuti s tím, že jsou příliš známí a diváci by sledovaly spíše herce než postavy a odvádělo by je to od děje. (Narcis)
  • V indické verzi seriálu hraje hlavního hrdinu - agenta Jai Singh Rathoda Anil Kapoor, který v 8. sérii seriálu ztvárnil prezidenta Omara Hassana. (Narcis)
  • Ve 3. epizodě 6. řady se přibližně v 31. minutě na okamžik mihnou bedny s českým nápisem "Výbušniny C-4". (Mimesis)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Dennis Haysbert a Penny Johnson, kteří si v seriálu zahráli manžele Palmerovy, jsou ve skutečnosti dobrými přáteli, chodí spolu na večeře a znají navzájem své děti. Kromě seriálu už spolu hráli v několika filmech. "Nikdy jsem neměla pocit, že by Dennis přišel na plac nepřipravený, a naopak to snad platí taky," prohlásila Penny. (Narcis)
  • Jména tří zemí na středním východě, které jsou ve druhé sérii údajně zodpovědné za pokus o bombový atentát, nejsou nikdy odhalena. (L_O_U_S)
  • Na konci poslední, osmé řady seriálu ukazují hodiny namísto plynoucího času třísekundový odpočet. (L_O_U_S)
  • Hodiny signalizující začátek a konec reklamní přestávky a konec epizody vydávají tóny C a D. Několikrát jsou však použiny "tiché" hodiny, zejména po smrti důležitých postav. (L_O_U_S)
  • Reklamní přestávky jsou (pochopitelně pouze při premiérovém vysílání) skutečně tak dlouhé, jak ukazují běžící hodiny. (L_O_U_S)
  • Jack Bauer je jedinou postavou, která se objevuje ve všech řadách a epizodách seriálu. (L_O_U_S)
  • Všichni herci mají smluvně určeno, že si musí stříhat každých 5 dní vlasy. (CrypzzXD)
  • Když Jack osvobozuje Audrey a jejího otce ze zajetí teroristů, přilétají mu na pomoc helikoptérami skuteční mariňáci. (CrypzzXD)
  • Během natáčení scén v druhé sezóně napadla Elishu Cuthbert puma. Elishe pak v nemocnici museli zašít ránu na ruce. (CrypzzXD)
  • Jackův rozhovor s prezidentem Palmerem v poslední epizodě 4. sezóny trval 59 vteřin. (CrypzzXD)
  • Sarah Clarke, představitelka Niny Myersové, je ve skutečnosti manželkou Xandera Berkeleye, který v seriálu hraje George Masona. (CrypzzXD)
  • Natáčení prvního dílu proběhlo tak rychle, že si Sarah Clarke, představitelka agentky Niny, poprvé stoupla před kameru ve své vlastní košili. Vzápětí si filmaři uvědomili, že Sarah během natáčení bude potřebovat nejméně 12 dalších odpovídajích košil. Její košile však nebyla konfekční, pocházela z dílny nepříliš známého módního návrháře, který neměl dost materiálu na dalších 12 kusů. Nakonec museli filmaři nechat navrhnout novou, velmi podobnou košili, kterou pak mohli libovolně duplikovat. (CrypzzXD)
  • Kiefer Sutherland inkasuje za jednu epizodu 500 tisíc dolarů. (anni.)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama