Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mými očky viděno několik dílů, takže si hodnocení mohu dovolit. Bohužel, ale nebude moc dobré. Tento seriál nemá co nabídnout. Pro maniaky do letadel možná ano, ale co ostatní? Ti se musí nudit. Hodnocení zde na CSFD je velmi rozporuplné. Výkony některých představitelů jsou rozhodně za očekáváním. Čekal jsem více. Prostředí s letadly vypadá dobře, ale to je to jediné co mohu pochválit. Tento seriál prostě patří k méně povedeným. Hodnocení je z mého pohledu podrpůměrné. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trocha vojenského patosu i hrdosti namýchaná v přijatelných dávkách do každého dílů. Hereckého osazenstvo je sympatické, je to celkem inteligentní i když ano - hodně televizní a uniformy jsou skutečně nažehlené precizně. Úroveň televizních seriálů se v dnešní době přeci jen hodně zvedla, nicméně s přivřením levýho oka k tomu, že JAG už 11 let stará záležitost - dávám hezkých 70%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák Donald Bellisario přivedl na svět asi osm dětí a asi osm seriálů, přes Magnum až po oceňované NCIS, nicméně JAG jako rozkošně nablblý, nekriticky proamerický, náborářský krimi projekt patří k těm nejslabším.. A to i přes to, že Harmon Rabb - Ostatně jako všichni hlavní hrdinové, nejlépe v podobě veteránů libovolného amerického vojenského konfliktu, bellisariovek.. - není žádnej srab..;) Mimochodem uvědomují si zdejší hejteři, že NCIS je vlastně spin-offem JAGu ?? Ale deset řad ?? To už je přeci jen trochu moc.. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som miloval a považoval ho za najlepší a najobľúbenejší. Nezabudnem na dobu, kedy som ho v 90.tych rokoch pozeral so svojím otcom v televízií. Divák dostane možnosť nahliadnuť do systému americkej vojenskej justície, užije si hŕbu vojenskej techniky, akčné scény a hlavne sleduje osudy hlavných postáv, ktoré prechádzajú životným kolotočom s rovnakými odreninami ako každý z nás. Avšak najväčšími lákadlami, ktoré ma udržali v napätí, bola snaha Harmona nájsť svojho strateného otca a jeho vzťah k Sarrah. Musím priznať, že som im celý čas veľmi fandil a záverečný diel ma nesklamal. Skrátka ďalší z kvalitných seriálov, ktorý si stále ešte zasluhuje v televízii zreprízovať. No a Catherine Bell môžem poďakovať, že mi pomohla prežiť pubertu. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V epizóde si zahral cameo kontraadmirál Donald J. Guter, ktorý reálne zastával úrad generálneho prokurátora amerického námornictva (Judge Advocate General of the Navy) v období rokov 2000-2002. V epizóde teda hrá sám seba a objaví sa v závere ako kamarát kontraadmirála A. J. Chegwiddena (John M. Jackson). O to vtipnejšie pôsobí hláška, ktorú povie nakoniec. (koba)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)
  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama