Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

monolog 

všechny recenze uživatele

Vím, že je brzy hodnotit, viděl jsem jen pár dílů, ale zaujalo mě to. Když jsem ten seriál sledoval, napadlo mě, že si amíci konečně uvědomili, jaký úspěchy mají jejich kriminální seriály, který nejsou zároveň akční. Doufám, že se to zase nezvrtne a jako u těch akčních nezačnou vyrábět jenom další hlouposti a pro uvažujícího člověka nestravitelný žvásty. Velkovýroba, to je jejich. jindy tak jsem viděl víc dílů a můžu s klidem říct, žeje to dobrej seriál. Nejvíc se mi asi zatím líbila epizoda, kde hledají arabského lékaře. Ta mi zkroutila i palce u noh, protože tohle je opravdu skutečný amohlo by se stát komukoliv. ještě jindy Na tomhle seriálu se mi extrémně líbí ještě to, že případy pokaždý nekončí tím, že by vyšetřovatelé odhalili pachatele, nebo uneseného zachránili. Přidává to tomu na reálnosti. I když i v Zákon a pořádek se o to občas snaží, tak tady mi to přijde mnohem častěji. A to oceňuju. zase jindy Další věc, která je zajímavá a celkem novátorská je provázání některých dílů. V jednom Charles S. Dutton přišel za Jackem, že má další stopu po synovi a o několik dílů později sám zmizel v další marné honbě za uneseným potomkem. Nebo v jednom již výše zmíněném dílu hledali doktora a o něco později z toho jsou problémy u soudu a zároveň i ze šlapání po patách jistému senátorovi o tři díly pozadu. Není to obyčejný flashbackování jako třeba v Jakeovi a tlusťochovi, tady to má opravdu důvod a ne jen zavzpomínat na tři starší díly, kdo z právě propuštěných by mohl být vrah.A teď úplně jindy. Myslím, že je to nejrealističtější detektivní seriál, jakej se dá v našich televizích vidět. Proti tomuhle se může jít zahrabat i realita Zákonu a pořádku (kde je taky hodně vysoká). A Kriminálka Las Vegas se se svou "realističností" nemůže ani to. Teď se mi líbil jeden díl o klukovi, kterýho šikanovali spolužáci. Ten díl byl absolutně skvělej. Naopak se mi nelíbí díly, který nejsou z obvyklýho prostředí. Vyznívají křečovitě až směšně. Mám na mysli díly z prostředí ruských emigrantů, mexických emigrantů, vojáků v Iráku, Arabů atp. Když se jeden z Rusů jmenuje Alexandr Děňisovič (Alexandr Solženicyn napsal novelu Jeden den Ivana Děňisoviče) nepřipadá mi to jako náhoda a když si Ruska stýská, jaký to doma bylo hrozný a jak je to tady skvělý, chce se mi smát. Nebo když jinej Rus povídá, jaká je tady demokratická policie. Ale jinak je to většinou vysoce kvalitní seriál, nesnaží se šokovat neobvyklostí případů a jejich řešením, jako Kriminálka Las Vegas (kde, přiznejme si, jde jen o to ukázat nádherný způsoby vyšetřování ale realita jde do háje podřízená chycení pachatele za každou cenu), ani tu nejde o usvědčení pachatele, jako v Zákonu a pořádku, ale hlavně o to, najít zmizelého včas a ve zdraví. Zas jindy Už aby N@va koupila další pokračování, začíná se mi stýskat po dobrým seriálu. Díky bohu, že Prima ještě dává Zákon a pořádek s D'Onofriem. ()

HaninaHope79 

všechny recenze uživatele

Já na kriminálky zrovna moc nejsem, ale tuhle mám hodně ráda i postavu Jacka Malona. Někdy mi přijde, že Jack často jedná na vlastní pěst a porušuje zákony, předpisy. To jen díky tomu, že ho tlačí čas, aby našel pohřešované osoby. Někdy i ostatní agenti dělají při vyšetřování chyby, ale líbí se mi, jak jako tým všichni drží spolu. To se jen tak někde nevidí. S Jackem a Samanthou je to napnutý až do poslední chvíle. Musíte si na rozuzlení jejich zvláštního vztahu počkat až do 7. série. Když by tam bylo více milostných scén, byla by z toho i fajn telenovela. Bohužel se tam více zaměřují na krimi případy a tak je to takový neurčitý, což je docela škoda. 5 hvězdiček za to, že jsem po letech viděla všechny díly a že si na některé ještě vzpomínám. Většinu z nich jsem viděla kdysi dávno v televizi. ()

Reklama

Martin741

všechny recenze uživatele

Na svete sa rocne stratia tisicky ludi, bud spachaju samovrazdu daleko od domova, alebo funguju na predaj telesnych organov ......... No a tento serial je o tomto probleme. Specialne sa tymto zaobera akesi specialne oddelenie FBI. A kupodivu TV Hovna /pardon, NOVA/ neprisla s dalsou demenciou, ale celkom slusnym serialom so zaujimavou problematikou. 69 % ()

Nediro 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka. Jack Malone a jeho tým vyšetřuje zmizení beze stopy. Pozitivně beru fakt, že se zde střídají dobré konce s těmi špatnými, tedy že pohřešovaná osoba je v jednom díle nalezena živá a zdravá a třeba v tom dalším jí nejdou mrtvou. Divák si tak nemůže být nikdy jist, zda obeť bude zachráněna či ne. Tři hvězdy. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někdy se to trochu snaží o druhé Odložené případy, ale je to rozhodně zajímavá kriminálka patřící k těm lepším.Některé díly jsou naprosto nezajímavé a nudné,jiné úplný opak.Problém toho seriálu je,že to je asi pro málo koho guilty pleasure už kvůli postavám,které..nevím,prostě nejsou "zamilováníhodné" a jejich osudy člověka prostě nevezmou za srdce. ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Některé epizody jsou založeny na opravdových zmizeních vyšetřovaných FBI. (ČSFD)
  • Původně se měl seriál jmenovat Vanished, když se ho ale ujmula CBS, změnil se název na nám známé Without a Trace. (ČSFD)

Reklama

Reklama