Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Když seriál začínal, těšila jsem se. Nápad dobrý, napínavý a hlavně i reálný. Ale provedení mě hodně zklamalo. Herci mi stále nějak nejsou sympatičtí, možná mi jsou až protivní. Ale takhle odpoledne, když prší a není co dělat, je to dobrá kulisa třeba při skládání puzzle nebo žehlení. Ale sedět u televize a cíleně pořad sledovat, to určitě ne. Natolik pro mě není zajímavý. Snažila jsem se k němu najít cestu, ale často jsem v půlce zjistila, že nevím o co jde,. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Necpěte je všude! aneb flashbacky sluší jen LOSTům, a za tím si stojím. Krimi seriál Beze stopy je sice dalším abnormálně líbivým dílkem Jerryho Bruckheimera, který si poctivé tři hvězdičky zcela jistě zaslouží, jenže dál už nedosáhne. Vše funguje na jednoduchém schématu: FBI se postupně posouvá k několika svědkům či známým zmizelé persóny, a ta jim vždy vypráví jejich příběh, který zažili v souvislosti s mizelým. V praxi to znamená pět minut vyšetřování, pět minut flashbacků atd., až do konce každého (?) jednotlivého dílu. A soudě podle mírně nadprůměrného hodnocení nejsem sám, komu čtyřicetiminutová stopáž nacpaná stále tím samým, nejde k chuti. Je to dost stereotypní, a výsledný dojem nezachrání ani charismatický leader vyšetřujícího týmu (Grissomovi stejně nesahá ani po kotníky). Jsem rád, že jsem (jeden díl) zajímavé kriminálky viděl, nicméně svůj čas raději obětuji desítkám dalším kvalitním seriálům... ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Seriál bez velkých slov, bez efektů- Prostě reálný. To je to, co se mi na Without a trace líbí. Má toho hodně společného s CSI: Las Vegas. Stejný producent, opět tým vyšetřovatelů (ve skutečnosti se totiž moc na dva parťáky, ať si kriminálky z 80tých let ukazují, co chtějí, nehraje) a výše zmíněná realističnost. Nikdy nekončí To be continued... Ze začátku jsem ho taky vnímal jen jako menšího bratříčka slavnější série. Ale s postupem času získává na kvalitě a já mu přicházím na chuť. Další věc, kterou vítám- a kterou zas možná někteří nedokáží rozdýchat- je téměř úplné odosobnění vyšetřovatelů. Těžko můžeme říct, že sledujeme tým kamarádů. Těžko bychom o jednotlivých vyšetřovatelích mohli napsat víc než jeden řádek. Vlastně je neznáme. A i když čas od času na sebe něco málo odhalí, nevnucují nám své životní příběhy na úkor svého vyšetřování. A to jako bývalý divák Akt X vnímám jako výrazné pozitivum:) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý tohtoročný novácký seriál "od Bruckheimera". Jde tu o poněkud poctivější detektivní práci než ve všech CSI, kde když už dojdou scénáristům nápady, vše vyřeší buď zázračný počítačový program schopný zaostřit na fotce v odrazu v zrcadle jinou fotku nebo ještě zázračnější plexisklová krabice s kouřem, a to se cení. Ale nějak mě to prostě nechytlo...asi jsem příliš ovládán pozlátkem:) Ode mě 60%. PS: Poppy je minimálně na 90%;) ()

Daviidesek 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba, kruté zvraty, temná atmosféra. K tomu božská agentka v podání Poppy Montgomery. City jdou většinou stranou, přesto jsou osudy těch, po kterých se pátrá, i pro suchého diváka občas srdceryvné. Dialogy si na nic nehrají, podávají pouze potřebné informace k divákovi. Nic nechybí a nic není navíc. Krásně vyrovnané a vcelku dost realistické. 90%. Asi nejlepší seriál z produkce Bruckhaimera. ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Během každé epizody běží 15-tisekundový klip, který žádá veřejnost o pomoc při hledání skutečně pohřešovaných osob. FBI poskytuje fotku a informace o pohřešovaném, které potom v klipu čtou někteří z představitelů hlavních rolí v seriálu. (ČSFD)
  • Ve čtvrté epizodě třetí řady s názvem "Nahoru dolu" jdou vyšetřovatelé do bytu chůvy, o které se domnívají, že unesla novorozeně. Na zdi jejího pokoje je možné všimnout si plakátu s Ashtonem Kutcherem. (fleker)

Reklama

Reklama