Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, coby štít konzervativních amerických hodnot na domácí půdě, se vrací do New Yorku a tentokrát se zcela otevřenou podporou policie rozpoutává válku proti chuligánům. Třetí eskapáda mstitele Paula Kerseyho přichází s castingovým konceptem, který posléze převzal Tomáš Magnusek, kdy proti mlaďochům a nehercům v rolích grázlů staví coby personifikace tradičních hodnot vrásčité tváře oceňovaných hereckých veteránů. "Přání smrti 3" podobně jako další dobový hit Cannon Films, "Delta Force", zaujme coby film vytěžující reálné události hýbající společností s tím, že ale realitu ideologicky přepisuje a vyhrocuje. Nezmiňovanou inspirací snímku byla událost z 22. prosince 1984, kdy Bernhard Goetz v newyorském metru postřelil čtyři mladíky, kteří se ho pokusili okrást. Incident se stal zosobněním nálad obyvatel New Yorku, který začátkem osmdesátých let platil za jedno z nejnebezpečnějších měst na světě, a rozpoutal debaty stran práva nosit zbraň a sebeobrany. Braková fantazie s Bronsonem v hlavní roli pak představuje zcela otevřenou oslavu práva nosit zbraně a přímo jednotlivými scénami zdůrazňuje, jak blahodárné může pro městské komunity být, když její členové budou ozbrojení. Bronsonova adorace velkorážních zbraní pak už hraniční jednak s otevřenou reklamou, ale i zvrhlým fetišem a jasnou freudovskou kompenzací v jiných oblastech. Právě díky opulentní nesoudnosti a otevřené radikálnosti, ale i pompézně heroickému scénáři představuje trojka nejpřímočařejší, nejzábavnější i nejabsurdnější díl série "Přání smrti". ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Film dostal pôvodne rating X, rovnako ako jeho predchodca. Nakoniec sa v amerických kinách premietal s prístupnejším ratingom R. (m.a.t.o.)
  • Auto, ktoré si Paul (Bronson) kúpil ako návnadu na výtržníkov, bolo Cadillac Seville z roku 1976. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama