Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, ty body jsou hodně z nostalgie, protože když na to kouká člověk po letech, už vidí, jaké to má chyby, jak jsou některé postavy trapné, jak je vlastně celý seriál v některých ohledech hodně trapný a jak z něj mnohdy křičí to, že je levný a ani se tvůrci moc nesnažili. Ale ty postavy - hlavně původní - jsou mi prostě blízké tím dětstvím, že ani teď mě seriál vyloženě neurazil, jen už to rozhodně není ono. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to podívaná pro děti, ty jsou cílovým publikem a já jsem si to ve svém dětství skvěle užil, byť jako dospělý divák bych to samozřejmě hodnotil jinak. Úsměvnost triků a kostýmů pro mě nebyla negativem, ba právě naopak, souboje byly skvělé a jednoduše to byl onen typ seriálů, díky kterému jsme hodiny pobíhali před domem a snažili se "morfovat". Upřímně, snažit se hodnotit tuhle podívanou podle "objektivních" měřítek standardní televizní zábavy a především z pohledu dospělé je lidově naprosto mimo mísu. ()

Reklama

Milan25 

všechny recenze uživatele

Skupinka nenápadných teenagerů (fešák, kráska, japonka, šprt a už nevim kdo dál) pravidelně demoluje město při boji s neděsivými příšerami. Nejprve pomocí vlastních sil v upnutých kostýmech a poté co počkají až se příšera zvětší povolají své zordy, které složí v megazord a samozřejmě zvítězí. Furt to samé dokola ve stovkách dílů. Ale přiznejme si, kdo z nás to nesledoval :) . ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dnes se tomu všichni asi ze srdce leda tak zasmějeme, ale Power Rangers můžeme klidně nazývat kultem tehdejší 90' leté dětské zábavy a přiřadit je k takovým tahákům, jako byly seriály Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles či tvorba Walta Disneye. Popravdě jsem si nedávno zkusil sehnat pár česky dabovaných dílů a s nečekaným šokem sledoval obrazovku, co se to tam děje a jak se mi tahle kravina mohla kdysi líbit. Bohužel, dnes tu hromadu chyb vidím stejně tak, jako tupý princip každého dílu, který nabízí minimum inovací a je vždy o to samým. To co bývalo mým hlavním lákadlem, abych si seriál pouštěl každý víkend, jakož to souboje s morfelíny či díl od dílu jiná vytvořená speciální potvora, už nezabírá a spolu s kostýmy strážců, to vypadá jako pěkně pestré cirkusové představení obohacené po každém kontaktu vybuchujicím efektem. Hodnocení je proto založené čiště na dětské nostalgii a díky té hromadě hraček, videoher, kostýmů i vše možných serepetiček, které jsem sbíral jen díky tomu to seriálu, musím hodnotit 5 hvězdami. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka, herci jsou příšerní, efekty bohužel ani ne nechtěně vtipné, nýbrž rovnou trapné a ten děj + vše kolem něj. škoda slov to vůbec analyzovat, každý díl je jen slepenec náhodných dialogů, základních dětských problémů a nějaké jakože bitky (samozřejmě absolutně amatérské) pro jejich "vyřešení". Přesto je zajímavé, že seriál zažil svůj, byť menší, úspěch. Je evidentně dělán pro děti, pro malé kluky, kteří nechtějí nic komplikovaného, hlavně že jsou tam roboti, že to svití, bliká a občas se tam mydlí... No jo, i já jsem jako malý viděl pár dílů, ale dnes za střízliva dávám odpádek. 0/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se dočkal své remasterované verze (2010), která zahrnovala nové vizuální efekty, a celkového ladění do komiksového stylu. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama