Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Knihkupectví, které asi moc nevynáší, ale především diváka potěší. Dylan Moran je výborný komik. Ještě jsem neviděl všechny epizody, tak nebudu moc básnit až je zhlédnu ještě něco napíšu. Hlavně si asi nepouštět český dabing, protože je to dost síla. Povedené a všechny série vtipné jak nejvíce můžou. / Viděné epizody z 1-3 série *18.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem čtyři díly a stačilo. Myslím, že vidět jich víc, můj dojem by se stejně nezlepšil. Od počátku jsem si říkala, že to v podstatě není špatné, ale pak mi zhruba u druhého dílu došlo, že se vůbec nesměju. Nerozesmála mě tam snad ani jediná scéna, což je na komediální seriál dost špatné. Věřím, že si Black Books určitě najde hodně příznivců, ale můj šálek kávy to není. Tenhle druh vtipu mi zkrátka nesedí. Nedokážu přesně říct proč, ale řekla bych, že to bude stylem ztvárnění. Všechno se mi zdálo tak nějak strojené a nezáživně přehrávané. ~(2,2)~ ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Britskému humoru já zřejmě nikdy zcela nepřilnu, ovšem výjimkou u mne bude vždy fenomenální seriálový Mr. Bean, a po zhlédnutí 3. série Black Books je onou výjimkou i tato seriálová satira. | 1.série (85%), 2.série (85%), 3.série (85%) > Průměr: 85% (5*) | ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Kdo nazývá americký humor trapným,asi neviděl Black Books..I když žiju v Anglii,jejich humor je mi opravdu cizí (až na výjimky jako Misfits). Zkrátka to,že do sebe někdo vsákne relaxační knihu a chrlí jednu kravinu za druhou,mi tolik vtipné nepřipadá.Navíc ty nesympatické postavy...Never more.Ale protože jsem shlédla dva díly,hodnotit nebudu,to by bylo nefér:) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Humor, který se netýká přímo chodu knihkupectví je výborný (byť má i své slabší momenty), ale gagy, které směřují k tomu, jak se Bernard chová k zákazníkům jsou excelentní perly nekonečných rozměrů, které mám chuť si pustit vmžiku ještě pětkrát po sobě, abych je doopravdy vstřebal. Proč? Protože, v knihkupectví jsem pracoval rok a tohle je pro mě jedno nekonečné déja vu, ve kterém sám sebe vidím až nebezpečně často. Ne, že bych za pultem popíjel víno a tahal cigarety, ale vážně jsem několikrát zoufale prosil, aby někdo zamčel dveře a dovnitř už nikdo nelezl. O nápisech ‚Nic pro zabíječe času‘ se ani netřeba zmiňovat… přesto po první sérii (zatím) jenom 4 a ½. Edit: A nakonec na nich zůstanu. Bavilo to skvěle, ale i když se to dotýká mě tak blízkého tématu, hned tak brzy se k tomu nevrátím... asi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Pilotní díl měl Dylan Moran (Bernard) napsaný již v roce 1998. Fran (Tamsin Greig) se původně jmenovala Valerie. Mannyho (Bill Bailey) příjmení bylo Zimmerman. Měl být Žid a měl mít deprese. Seriál původně neměl být až tak vtipný. Později Moran požádal o pomoc Grahama Linehana, který seriál přepsal do současné podoby. (DivX)
  • Knihkupectví Saga Books z epizody Příbuzní ve skutečnosti neexistuje. Exteriéry se natáčely před knihkupectvím ze sítě Waterstones. Bernard (Dylan Moran) na tento obchod odkazuje v epizodě Sbohem, domove!, když Mannymu (Bill Bailey) říká: "Tohle není Waterstones". (DivX)
  • Manny (Bill Bailey) leknutím rozplácne muffin o pult, ale v další scéně je zákusek opět celý. (Moloko_El)

Reklama

Reklama