Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 2
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele v.indruchova k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Mě se tento dvoudílní Tv film velice líbil, dokázala jsem se vžít do postav i do Marie samotné. Člověk nezávidí vliv ani peníze, tak obrovská zodpovědnost je zdrcující. Intriky, politika a choutky. Nic se za století nemění. Marie jako mladá byla velice krásná, chápu že nelehký úděl ji postupně změnil v dámu kyprých tvarů, ale tady je nejpůvabnější. Když se dívám na dobové obrazy oceňuji podobnost herečky s MT. V. Kotek mě v roli sedl, jako i ostatní herci. Nebudu hodnotit historickou přesnost, beru to celkově jak to na mě působí. Krásné dobové kulisy, oblečení, detaily. Shlédla jsem všechny díly. Celý život Marie Terezie. Několi filmů v serii se mi líbily, nerozumím zde tak malému hodnocení. ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Krásné dobové kulisy, oblečení, detaily. Musím vyzdvihnout ty nádherné šaty dam i pánů. Velký potlesk.  Škoda, že tak krásnou ženu panování změnilo o tolik kilo nahoru. Není se čemu divit. A taky jesstl itolik času byla těhotná. :) Přípomíná mi zpěvačku Adele z minulosti. Je to naše historie která je ztvárněná dle filmařů takže jsem se rozhodla bavit nikoliv rozpatlávat fakta. A když říkám naše tak se to týká více národů. Jsem ráda že toto vzniklo a za spolupráce několika zemí a národů. Měli bychom si uvědomit naši minulost poučit se z ní a taky být hrdí. ()

Reklama

Reklama