Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 1
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele Pete k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Běžně mně tohle překrucování historie ve filmu ani nevadí, pokud to má nějaký vyšší účel - třeba zábavnost. Tady je to ale nějak celé mimo mísu, bohužel zejména otřesné dialogy, což ještě vyniká v kontrastu s vynikající výpravou a kostýmy. Marie Terezie je zde vykreslena jako naivní pitomá káča, a poměry u dvora působí jako agitka proti feudalismu. Velmi lituji, ale musím hodnotit přísně. Na vině neúspěchu projektu je pak kromě nedostatku originality hlavně několik zásadních problémů - scénář, režie, a Kotek. ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Veškeré připomínky, které jsem měl k první části, platí i tady - byť možná lehce obroušené. Přidaly se však i některé další neduhy - svícení protisvětlem tak, že mnohdy mají postavy tváře ve tmě, to byl nějaký umělecký záměr? Vedení herců režisér moc nezvládá. Nešťastně přeobsazená hlavní role. Stále pěkná výprava a kostýmy. Největší pozitivum je, že lidé si možná dohledají, jak to opravdu bylo, a dozvědí se pak něco o skutečné politice a tehdejší společnosti. Mě třeba stať z učebnice dějepisu poskytla více napětí i zábavy, než celý tento nákladný televizní projekt. ()

Reklama

Reklama