Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 2
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele filipvrbik k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Strhující, snad všechno je tu dokonalé-od masek, přes obsazení až po komediální složku, už dlouho nic českého-tedy jen částečně, ale přece- se mi tolik nelíbilo....zbytek po druhém dílu /// Tak ve druhém díle končí nevinné romantické období a nastupuje reálný svět (tedy Evropa) a praktická politika, film však vůbec neztrácí tempo a celkově lze říct, že konečně můžou být češi na něco filmařského právem hrdí (už to vypadalo že československý film umřel v 70tých letech, naštěstí ne)- i jindy oplzlý Kotek skvěle sedí do role Františka.. su velmi spokojen...95% ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Docela podobné jako první díl, jen mám pocit, že Vojta Kotek dostává víc prostoru... Bohužel musím říct, že bytostně nesnáším, když se mění herec (obzvlášť hlavní role), i když to asi dopadlo líp, než naprosto trapný pokus o omlazení pomocí CGI v Irčanovi - i tak to prostě není ono a jak to říct taktně, původní Marie Terezie byla prostě půvabnější... Taky bych vytknul to, že ačkoli měla Marie Terezie s Františkem 16 dětí, jsou tu ukázány jen dvě (císař Josef II.) a jen na asi minutu. I tak tato minisérie patří k nějlepším českým (vím, že je to koprodukce) počinům posledních let /// v posledním díle se dětem naopak věnujeme,ale už to nemá spád a je to dost nudné....70% ()

Série 3 (2021) (S03) 

On ten poslední díl už je spíše o Josefu II. , než o Marii Terezii - což mi nevadilo, ale naopak mi vadilo, že pořád mění herečku. Když mohl Františka Štěpána Lontrínského hrát Vojta Kotek ve všech dílech, proč ne Marii Terezii, hodně to kvalitu snižuje.. Ale tak hrozné to není...60% ()

Reklama

Reklama