Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Severní Atlantik, pobřeží Grónska. Právě tady, v hlubokých vodách ledového oceánu, leží obrovské zásoby černého zlata a nad nimi se tyčí největší ropná plošina světa. Při vrtání dojde k otevření pukliny, pod níž je ukryt druhý „zrcadlový“ oceán, existující pod tím naším už miliony let. Když začne mořskou vodu otravovat dusivá ropa, vyděšení tvorové se ženou k hladině. S prvními barely vzácné tekutiny se otevřel svět prehistorických zabijáků. A ten největší začal právě útočit! (Magic Box)

(více)

Recenze (110)

Ctitel odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná kamera, strašné "herecké" výkony, děsivé animace a jako lahůdka nakonec nesmyslné úmrtí. SPOILER! Ale vážně, ty animace... např. ten výbuch megalodona, lepší výbuchy jsem zvládal v grafických projektech na střední škole. Docela by mě zajímal rozpočet filmu, bohužel jsem ho nikde nenašel. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Slabé. Jediný příjemný moment: neznámé svítící druhy v podmořské jeskyni. Ovšem i tady je slabina: všechny blikají naprosto shodně - taky už je na tom computeru mohli trochu rozhodit, aby to nevypadalo tak moc uměle. A zázračné objevení jedné z postav na hladině, když ještě před pěti vteřinami byla o 1,5 kilometru hlouběji a čekala na dně na záchranu, tomu dodává korunu. Logiku v tomhle filmu nehledejte. I tak omletá věc jako útok velké žravé potvory se dá natočit neskonale lépe. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Klasická apocoolyptická pizzovina na coolmě. Kde jsou filmy typu Já, legenda? Na hovně. A právě dnes. Když príma kůl spouštěla apocoolypsu, těšil jsem se, protože jsem doufal v klasický apokalyptický a katastrofický filmy rozhodně vyšší kvality. To jsem ještě netušil, že budem furt krmení pro rybičky. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE VÁŽNE ÚŽASNÉ." ,,ÁNO, NA DISCOVERY TI UTRHNÚ RUKY." __ Až tak prehnane kriticky by som tento film ako sa o ňom píše v odpadových komentároch nevidel. Ono je pravda, že tomu miestami citeľne chýba logika (z 22 člennej osádky ropnej plošiny vystupuje vo filme asi 8 ľudí, ten zvyšok ako by útok megarybičky vôbec nezaujímal a mali to celé na háku) a atmosféru to tiež bohvieakú nemá, ale to je u týchto filmov úplne bežné tak čo potom? Dokonca by som povedal, ako tu poznamenal aj Paldini, že do príchodu hlavného aktéra má film omnoho väčšie napätie ako potom. Najväčšou chybou tu je, že v druhej polovici (alebo v poslednej polhodine ak chcete) chýba ako akcii tak aj rybke väčšia dravosť a žiadne nervydrásajúce scény netreba čakať. Tie efekty nič moc, ale v žánri som videl už aj omnoho horšie, takže sú na takej priemernej úrovni. Nenudil som sa však ani chvíločku, páčilo sa mi tiež prežitie viac ako dvoch jedincov, takže tie 3* s polovičným prižmurením oka môžem kľudne dať. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentů jsem myslel, že to bude sračka a ona to sračka není. Nápad s vrtnou plošinou a odkrytím nějakého "zapomenutého světa" není zrovna originální, ale zpracování se mi docela líbilo. I ty potvůrky co vylézali z tý díry byly docela dobrý. Co už zrovna dobrý nebylo byl samotný Megalodon. Byl trochu moc digitální a to je škoda, když ostatní potvory se tohohle vyvarovali. Jo a na okraj Dunkleosteus dorůstal délky až 10 metrů (ne 2,5 jak nám tvrdili) a s Megalodonem by nikdy neobýval společnou jeskyni, protože vyhynul dávno před tím než se Megalodon objevil. No nic. Jinak si myslím, že film je rozhodně solidní a nezaslouží si tak špatné hodnocení. 55 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Název žraloka Megalodon je odvozen od skutečné paryby, která žila ve světových oceánech před cca 1,6 až 16 miliony let. Byl největší svého druhu a dosahoval délky 12 až 18 m. Lovil velryby a velké ploutvonožce, podle jiných teorií spíš hlavonožce ve velkých hloubkách. Údaje jsou prokázané z fosilních nálezů. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo ve městech Bordentown, Farmingdale, Paulsboro a na Riverside Township v americkém státě New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama