Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 3

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (786)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor, který psal dějiny žánru. Od první minuty, kdy začne hrát ta hrůzostrašná Carpenterova melodie, jsem jenom seděla a čekala, kdy se něco stane... Tohle je to, co má opravdový horor mít - spoustu napětí a neočekávaně děsit. Nicméně i tak se mi zdálo, že místy bylo toho natahování a čekání trochu moc a hlavně konec mi přišel tak nějak dost náhlý a trochu nedotažený (ač obsahově naprosto bez výtky), což nezachrání ani opravdu jeden z nejsugestivnějších filmových zabijáků všech dob. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile hned z kraje uslyšíte tu ikonickou melodii, bude Vám jasné, že tady se klidu nedočkáte. Hororový vrchol 70 let. Napětí takové, že byste ho mohli krájet japonskou ocelí. John Carpenter vždycky věděl, jak, kdy a kde sjednat filmovou vraždu. A vždycky mu to trvalo tak dlouho, že si divák s radostí vyrval všechny vlasy z hlavy. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Poněkud těžce vyčpělý sedmdesátkový horor. Předpokládám, že většina hodnocení je udělena na základě dojmů z dětství, jinak mě to hlava nebere. Některé scény působí až parodicky. Michael musí být duch, jen to vysvětluje jeho rychlé přemísťování, obrovskou sílu (kterou čuměním do zdi v léčebně získat fakt nemohl) a nezranitelnost. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych plagiatoch, pokracovaniach a neviem akych remakoch som si konecne pozrel original, slavny Carpenterov Halloween. A som prekvapeny. Prekvapeny, ze som videl vsetky tie sceny, ktore boli neskor nespocetne krat pouzite v inych filmoch, avsak nikde nefunguju tak skvelo ako v tomto. Carpenter proste vie. Vie vyvolat napatie, vie vystrasit, vie navodit atmosferu. Velmi sikovna kamera snima tak rafinovane, ze som mal vela krat nutkanie "nakuknut" sa za roh, ci sa tam neskriva sialeny Myers. Ocami som prehladaval kazdy tien, kazde tmave miesto na obrazovke, ci tam nezazriem bielu masku a zakazdym, ked osamela osoba vosla do prazdnej miestnosti som priam trpol, kedy uz Myers konecne vyblafne. A to "Vaderovske" fucanie je fakt na nervy :) A samozrejme nemozem zabudnut na fantasticku hudbu, ktora je jednym z hlavnych dovodov, pre co su Carpetnterove filmy take ake su, Pre mna tento film nie ani tak zakladatlom noveho subzanru, ale hlavne masterpiece z dielne pana Johna Carpenteraa. (jedina vec co ma stvala - preco si do prcic nikto v tych tmavych miestnostiach nezasvieti ?:)) (9/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se zakousl do dalšího hororové legendy. Po Freddym a Jasonovi jsem usoudil, že přišel čas na Michaela Myerse. A musím říct, že film mě opravdu nezklamal, právě naopak, myslím, že je to jeden z nejlepších (slasher) hororů, které jsem kdy viděl. Atmosféra, hudba, herecké výkony - vše na špičce. Nejvíce mě potěšil záběr, kdy Jamie Lee je v popředí, za ní nic, jen tma a najednou, pomaličku se začne objevovat bílá maska… Je zbytečné psát cokoliv k takové legendě, jakou Halloween nepochybně je. Takže, zkrátka a dobře, lahůdka. 100 %. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (162)

  • Michael Myers (Nick Castle) měl být původně nadpřirozeným zhmotněním ďábla, John Carpenter ale chtěl děsit uvěřitelností. I proto trval na tom, aby vrah chodil jako muž, ne jako monstrum. Právě realističnost na diváky nakonec zafungovala nejlépe. (pornogrind)
  • Bodavý zvukový efekt je v skutočnosti nôž bodajúci melón. Tento efekt bol použitý napríklad vo filme Psycho (1960). (WalterIK7)
  • Znělku z tohoto filmu využívala jako intro při svých vystoupeních metalová skupina Coal Chamber. (Fenk)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama