Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (41)

pepo 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie, než som si dokázal predstaviť. Aj tak ale nedosahuje vrcholov žánru a ostane zabudnutý. Napriek dielčim kvalitám a ambicióznosti nie je totiž úplne vyladený. V rámci mainstreamovej žánrovej produkcie však ide o silný nadpriemer. A ako prequel jedného úžasného filmu ide o viac než solídny kúsok. Niekde na úrovni dvojky. 7/10 ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prequel hororové klasiky Přichází Satan! je po příběhové stránce jakousi kopií letošní nepříliš zdařilé Neposkvrněné, avšak v porovnání s ní se daří snímku režisérky Arkashy Stevenson lépe pracovat s budováním postav a gradací děje. To vše společně s kvalitním hereckým výkonem Nell Tiger Free a uvěřitelností příběhu, tvoří opravdu povedený vstup do světa zrození Antikrista. Je ohromná škoda, že se tvůrkyně nedržela více předlohy (otec/matka Antikrista), detektivního hávu a tématu fatalismu, se kterými pracuje původní film. I přes tyto neduhy solidní tříhvězda. 🙂 (11.04.2024) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ toto bude asi jedno z najväčších sklamaní v roku 2024, tak nejako sa mi nepodarilo presvedčiť ani kinoparťáka ani nikoho iného na návštevu kina a treba povedať že som za to celkom vďačný. Aj keď je pravdou že najmä značka Omen vystrelila moje očakávania do výšin a preto konečný výsledok bol sklamaním a myslím si že toto by nezachránilo ani veľké plátno. Škoda, čakal som určite viac. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než by člověk od nevyžádaného prequelu sedmdesátkové klasiky čekal. Nell Tiger Free navazuje na krasojízdu ze seriálového Servanta a Arkasha Stevenson se jako celovečerně debutující režisérka představuje v pozitivním světle. Stylově je První znamení mnohem výraznější než konkurenční řadové studiové horory. Největším problémem tak je, že má film coby přímý dějový předchůdce původního Omenu jasně vykolíkované hřiště a určené mantinely, v nichž může hrát. Možnost překvapení je značně omezená, byť nutno uznat, že i s takto rozdanými kartami se tvůrci snaží (např. vysvětlení toho, proč se záporáci o výrobu antikrista snaží, je za mne naprosto super). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Móda, kterou používají vedlejší postavy i kompars ve filmu, nepatří do počátku sedmdesátých let, ale do poloviny tohoto desetiletí. Navíc v jedné scéně zazní píseň „Daddy Cool“ od skupiny Boney M. Tato píseň byla vydána v roce 1976 a film se odehrává v roce 1971. (Johnny.ARN)
  • Když Maggie (Nell Tiger Free) přijede do Říma, kardinál Lawrence (Bill Nighy) jí vysvětlí, že mezi italským obyvatelstvem dochází k lidovým bouřím, jejichž motivem jsou mimo jiné studenti nespokojení se státem a církví svatou. To je historicky přesné: po sociální revoluci v Paříži v květnu 1968 se to rozšířilo do dalších zemí po celé Evropě. V Itálii trvala od roku 1969 do konce osmdesátých let, tedy v období, které je v zemi známé jako „Olověná léta“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama