Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (102)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalý, na postavy a psychológiu zameraný origin s pár napínavými scénami, ale ide sa na to po staroškolsky ako The Omen, The Exorcist, a pod. hlavne cez postavy a ľakačky sú len poskromnejšie na pár miestach. Oproti dnešným bežným žánrovým parametrom, ktoré na tieseň a strach tlačia výrazne viac príjemná zmena, nenudil som sa. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na prequel "The Omen" ze 76', jsme byli zvědaví všichni co jsme viděli všechny předchozí díly. Jak jde čas, čekala jsem, že se ničeho nového nedočkáme, ale pár jump scarů, několik nechutných a děsivých scén, se tu přeci jen našlo, a na to jsme všichni čekali. Možná je to jeden z nejlepších hororových filmů se satanskou tématikou jaký byl za poslední roky natočen. Především nerozumím dle jakých kritérií někteří diváci hodnotí film. Co jako čekáte? Na to, že již bylo tolik dílů na The Omen natočeno, byl to jeden co vše dovršil a poukázal na zrození antikrista doslova ve svém úplném zárodku. Pár hereckých obsazení mě ve svém vystupování celkem zklamalo, ale možná je to proto, že to byli herci, kteří se mi do tohoto žánru úplně hodí. Přesto smekám, že i po tolika letech, mě děj "The Omen" dokázal posadit na prdel. Oproti jiným filmům s podobnou tématikou, tento za poslední roky překvapil. Proto 77%, šlo z toho vyždímat víc, ale dopadlo to víc než obstojně. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než by člověk od nevyžádaného prequelu sedmdesátkové klasiky čekal. Nell Tiger Free navazuje na krasojízdu ze seriálového Servanta a Arkasha Stevenson se jako celovečerně debutující režisérka představuje v pozitivním světle. Stylově je První znamení mnohem výraznější než konkurenční řadové studiové horory. Největším problémem tak je, že má film coby přímý dějový předchůdce původního Omenu jasně vykolíkované hřiště a určené mantinely, v nichž může hrát. Možnost překvapení je značně omezená, byť nutno uznat, že i s takto rozdanými kartami se tvůrci snaží (např. vysvětlení toho, proč se záporáci o výrobu antikrista snaží, je za mne naprosto super). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na to jak měla debutující režisérka Arkasha Stevenson relativně omezený manévrovací prostor se jí nakonec podařilo vytvořit překvapivě dobrý a funkční prequel, který nesází na prvoplánové lekačky, ale plíživou a lezavou atmosféru buduje hezky postaru prostřednictvím kamery a hudby. Současné publikum odkojené blumhouse horory to možná úplně neocení, protože tempo je tu hodně pomalé, ale mě to až nečekaně sedlo. Ne všechno tu sice funguje úplně dokonale, ale už jen za to že takhle hezky starosvětský horor tu nebyl už roky sem mu ochoten leccos odpustit...70% ()

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • David S. Goyer o snahe film sprístupniť aj mladším divákom, ktorá narážala na tvrdý odpor: "Film sa svojou povahou zaoberá hrôzou týkajúcou sa ženského tela a myslím si, že v tom existuje dvojaký meter. To sa ukázalo pri vyjednávaní s ratingovou komisiou. Existuje viac zhovievavosti, keď sa hororovo ukazuje mužské telo než je to u ženského."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama