Reklama

Reklama

Baiohazado: Desuairando

  • Japonsko バイオハザード: デスアイランド (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

D.S.O. agent Leon Kennedy je poslán zachránit uneseného doktora Taylora. Mezitím agent B.S.A.A. Chris Redfield vyšetřuje výskyt zombie v San Franciscu, kde se nepodařilo zjistit příčinu nákazy. Oběti mají pouze jedno společné – všichni nedávno navštívili ostrov Alcatraz. (mikki089)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je zmíněno, o jaký typ viru se jedná. Tentokrát se vrací typ Tyrant Virus (T-Virus) v upravené formě. I přestože mění hostitele v krvelačné zombie, nepřenáší se skrze kousnutí, ale byl k tomu vyvinut speciální druh Bio-dronů. Ten tentokrát z hostitelů nedělá hloupé šourající se mrtvoly, ale dodává jim rychlost, dravost a zvýšenou agresivitu. (ScarFace_V8)
  • Chris při řeči s Jill zmiňuje postavu Pierse. Piers Nivans je jednou z hratelných postav ve hře „Resident Evil 6“. Byl vojákem BSAA, ve kterém Chris viděl potenciální náhradu za sebe sama. Piers sám sebe nakazil C-Virem při souboji s B.O.W. – HAOS. Bohužel zemřel, když se obětoval, aby se Chris dostal z podmořského výzkumného komplexu před sebezničením. (ScarFace_V8)
  • Ve filmu je Chrisovi vyčten fakt, že se často z misí vracel sám po ztrátě celého týmu, kterým velel. Je tak odkázáno na události šesté hry, kde přišel o celý tým při operaci v postsovětské republice Edonia. Stejně se tak stalo i o půl roku později při incidentu s C-Virus v Číně. Ve filmu Resident Evil: Vendetta (2017) s menším týmem však zaznamenal jednu ztrátu, kdy zmutovaný pes roztrhal postavu Damiana. Zbylí dva přeživší, D.C. a Nadia, se již tomto filmu nevyskytují. (ScarFace_V8)
  • Leon žertuje, že po incidentu na ostrově Alcatraz potřebuje dovolenou. Myslí přitom na to, že jeho poslední dvě dovolené byly násilně přerušeny. Poprvé ve filmu Degeneration (2008) nadřízenými a podruhé ve filmu Vendetta (2017), kdy ho Chris do konfliktu nechtěně zapletl. (mikki089)
  • Toto je poprvé, kdy všichni protagonisté ve filmu spolupracují. (mikki089)
  • Scenáristé potvrdili, že Jill stárne pomaleji díky experimentům, které na ní provedl Wesker. Proto používají model z rebootu hry „Resident Evil 3“. (mikki089)
  • Práce na filmu začaly na jaře 2020, hned po vydání videohry „Resident Evil 3“ (2020). (mikki089)
  • Leon hovorí Jill, že Alcatraz bol kedysi vojenskou pevnosťou. To je pravda. Pôvodná pevnosť Alcatraz bola dokončená v roku 1858. S 85 delami a posádkou 200 vojakov strážila záliv San Francisco. Nikdy sa však neocitla v boji. Na ostrove bolo aj väzenie, v ktorom boli uväznení sympatizanti Konfederácie, súkromné osoby i vojaci Únie odsúdení za zločiny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama