Reklama

Reklama

Deníky zombie

  • Velká Británie The Zombie Diaries (více)

VOD (1)

Na začiatku 21. storočia sa v populácii začal šíriť neznámy vírus. Trvalo len niekoľko týždňov a zasiahol celú planétu, od najmenších dediniek až po veľkomestá. Po smrti svojho hostiteľa totiž vírus nezaniká, naopak, vydrží vo "vegetatívnom stave" ešte celé stáročia. Čoskoro planétu kontaminuje nová hrozba - zombie... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to strašně nízkorozpočtové a amatérské, proto se to celé odehrává na vesnici a v lese. Zombíků jen pár ale masky dobré, na záčátku je to trochu napínavý a na konci už ani o ty zombies moc nejde.. no jestli se vám líbilo Deník mrtvých tak tohle je v amatérské verzi podobné, ale kvalita o dost nižší. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jak se tak začíná víc a víc mluvit o Romerově Diary of the Dead a Plaza-Balagueróvě [Rec], musím trochu popíchnout i Bartlett-Gatesovy Zombie Diaries. Nápad natočit zombie dokument tu visel dlouho, jen to nebyli američani a ani španělé, kdo se ho prvně pokusil zrealizovat. To nenápadní britové uchopili kameru a vyslali mladé reportéry natočit reporáž o podivné epidemii, která zachvátila Londýn a širé okolí. Film je rozdělen do tří "deníků", každý z nich má své vlastní hrdiny, jejichž osudy se pak v závěru protnou. Amatérismus a minimalismus sice pomohly vytvořit syrovou, pomalu se budující atmosféru, ale je to zároveň onen minimalismus, který nás ochuzuje o hordy krvelačných zombies a lidožroutských orgií a amatérismus, který z herců ani režie nedělá nic vyjímečného. Nicméně, nejvetší slabinou, nebo raději zklamáním z filmu zůstává fakt, že právě oni nemrtví ´sou lacině odsunuti do vedlejší role a největší zlo tak opět páchají raubíři lidé. Na druhou stranu, je to právě již zmíněná syrovost a autenticita, která drží ZD nad hladinou. Při některých scénách opravdu mrazí, finále má velice solidní hype a hlavně stopáž příjemně odsýpá. Na první vlaštovku to rozhodně nebylo zlé. Mezi kanibaly, čarodějnicemi a monstry tak konečně máme i ten zombie epic document. To skutečné ovoce ale přinese teprve čas. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak by niekto natočil film s názvom "Masaker motorovou pílou" a odrazu zistím, že hlavným zdrojom desu nie je titulná píla ale čosi iné, zatlieskam už len za samotný nápad. Práve takúto stratégiu využíva film "Zombie Diaries". Tunajší prispievatelia netlieskajú - ak mŕtvoly nedosahujú aspoň rýchlosť zvuku, nápad je dokonale postrádateľný, však. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Je omyl myslieť si, že [Rec] alebo Diary of Dead boli prvé zombie snímky točené ručnou kamerou. S touto ideou prišla banda britov ktorí natočili amatérske Zombie Diaries. Amatérizmus a obmedzený rozpočet je cítiť celým filmom, napriek tomu sa tu nájdu pasáže ktoré fungovali oveľa lepšie ako niektoré scény z Romerovho Diary of the Dead. Atmosféra chaosu je vierohodná do tej miery, že človek niekedy netuší o čo vlastne ide, a to je aj hlavný zápor filmu. Rozháranosť a neutriedenosť. Každopádne niektoré nápady boli dobré, a zombie fanúšikov tento výtvor môže pobaviť :) 60 % ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Zombie Diaries bol natočený ešte pred [Rec], Diary of the Dead či Cloverfieldom možno vrhá trochu iné svetlo na vývoj trendu točenia "ručnokamerových" hororov a možno práve týmto, na prvý pohľad nenápadným britským zombie hororom sa Balagueró a Plaza inšpirovali pri tvorbe svojho majsterštyku z roku 2007. Kvalít RECu síce Zombie Diaries zďaleka nedosahuje, súhlasím však s tým, čo napísal killerbean a to že Deníky zombie v mnohých ohľadoch fungujú lepšie a presvedčivejšie než Romerov vyumelkovaný Diary of the Dead, ako aj s tým, že snímka dopláca najmä na svoju rozháranosť a neusporiadanosť, čo je škoda, lebo napríklad z toho konca som teda nebol moc múdry... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama