Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Jeden z najbrutálnejších, najkrvavejších a nahnusnejších zombie filmov za poslednú dobu, čo z neho robí nadpriemer. Miestami je to fakt ultrabrutálne, platí staré známe pravidlo, zabije ich strela do hlavy alebo v tomto prípade aj jej ručné rozmlátenie o stenu. Príbeh tu vôbec nie je potrebný, dokonca sa ani nedozviete, čo nákazu spôsobilo. Je to iba samé strieľanie a mlátenie sa prakticky od začiatku do konca. Je to fakt zábava, ale nič pre slabé žalúdky. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Francúzska nová krvavá vlna sa rozhodla do svojho portfólia pridať aj nejakú tu silno krvavú zombiečinu. Čo sa však tvári ako nepretržitý adrenalín, je v skutočnosti zamaskovaný drsný akčný záver, ku ktorému sa šlape miestami v nudnom tempe. Silní a bežiaci zombieci si to tu rozdávajú s drsnými policajtami a drsnejšími gangsterami v chátrajúcom činžiaku vymaľovaného vkusnými krvavými škvrnami. Ja som osobne rád za takýto vkusný filmík, ktorý nedehonestuje zombiekov ako je to v poslednej dobe zvykom, no napriek tomu tento subžáner ani nikam neposúva. Neva hlavne, že je Hardcore :D. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela krvavá zombie podívaná na francouzský způsob, kterou ale táhne dolů mizerný casting a příšerně jednoduchý scénář. Nikoho nezajímá, odkud se ty hladové potvory vlastně berou, i když uznávám, že to asi není vůbec podstatné. Co filmu chybí na promyšlenosti scénáře, to bohatě nahrazuje příjemně svižná řežba a potoky všudepřítomné krve. Ten akční děda je celkem fajn, zbytek herců je ale zoufale nevýrazný, což je nejmarkantnější v případě jediné dámy ve filmu. Z českého pohledu je zajímavé, že ve filmu zazní i jedna česká věta ("Zavři dveře, teče to až sem." :-)) a jednou z prvních obětí zombie hodokvasu je náš krajan. Jinak to je ale jen průměrný, i když dost masakrální, zombie horor. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

La Horde nejdříve předcházela pověst napjatě očekávaného zombie masakru ve znamení francouzské nové hororové vlny, to znamená nekompromisní nářez se spoustou krve a povedeným gore. Potom ale přišly trailery a moje očekávání razantně kleslo - z ukázky se mi film nezdál příliš sympatickým. Nyní se konečně naskytla příležitost film vidět... a pravda je tak někde mezi. Masakr se opravdu koná, La Horde si neláme hlavu s žádným povinným úvodem, zabíjí se prakticky od samého začátku. Gore je vyvedené, masky nemrtvých ničím vyjímečné, ale dostatečně realistické, film celkově špinavý, ponurý, drsný, krvavý. Hlavní hrdinové mi ale nedovolili, abych se do filmu skutečně ponořil a vychutnal si jej. Otravovali mě takovým způsobem, že jsem se celou dobu modlil, aby je zombíci už konečně povraždili a děj se přesunul jinam, pokud možno hodně daleko. Je to ryze osobní výtka, ale myslím, že s ní nebudu sám. Já prostě radši budu pozorovat jakoukoli vystrašenou rodinku, která se před zombíky hodinu kdesi skrývá a pak se během půl hodiny nechá sežrat, než tuhle nesympatickou bandu namakanejch týpků, kteří kosí zombíka za zombíkem (a sebe navzájem). Technicky je La Horde nezávadná podívaná, žádná zvlášť zapamatování hodná scéna se zde ale nenajde. Hodnocení na pomezí tří a čtyř hvězd, konečný verdikt si ještě promyslím. Edit: Tak za tři, už teď to vyprchalo... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama