Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale ano, je to rohodně ta ze vkusnějších a povedenějších citových vyděraček. Ovšem i přesto mě toto nebaví. Možná jsem jen neměl tu správnou náladu, možná na tom vážně není nic světoborného. Kdosi tu zmiňuje nádhernou hudbu. Já slyšel jen jednu klasickou pecku na tucet způsobů. Ani to není moc nápadité. Kdo ví, třeba napodruhé film zaboduje víc... ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Love Story je pěkný příběh a je nejspíš inspirací pro hodně romantických filmů, například mi to hodně připomnělo film "Dlouhá cesta", kde je v podstatě úplně stejný příběh - mladý zamilovaný pár, kluk, který má roztržky s otcem a dívka, co umře. Taky jsem si při tom vzpomněla na film "My Sassy Girl", kvůli věčný "buzeraci", která nebyla myšlena nějak zle a místy byla opravdu dost trefná a legrační. Hudba je skvělá, stejně tak herecké výkony, ale celkově mě ten film nepřesvědčil tak, jak bych to čekala od pořádnýho romanťáku, očíčka zůstala suchá a slzičkám se ven nechtělo. Z tohohle příběhu by toho šlo vytlouct určitě ještě trochu víc. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Dojemný a citlivý příběh o nevyspitatelnosti osudu. I takový může být život, nikdy si nemůžeme být ničím jistí a brát vše za samozřejmost. Zamilovaná dvojice zde řeší mnoho problémů, z nichž však na ten největší nestačí. Na konci filmu bude nejeden z vás potřebovat kapesník. Tragická romance v tom nejlepším provedení. 9/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Všechny názory na tento film bezvýhradně přijímám, protože se jedná o záležitost veskrze svojskou. Kdo nezažil ztrátu, nebo nemá zrovna náladu, nebo nemá takové rád, tomu to pochopitelně nesedne. Já viděla film, který zdobí pravidlo: V jednoduchosti je krása. Viděla jsem ho dnes prvně, což je pro filmovou fanynku ostuda, no skutečně mě celý život míjel, což je možná dobře. Ve dvaceti by mě možná dojal, ale docela určitě z trochu jiných důvodů, než dnes. Za mě vynikající, včetně nedokonalostí, které nemám nejmenší potřebu rozpitvávat. Co předvedli ti dva, byla strhující jízda hodná uznání. Naposled mě takto rozsekal romantický korejský tříhodinový s šíleným názvem nebo moje oblíbená, ryze dámská záležitost Už teď mi chybíš. Pěkné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem ohrany scenar, bohaty kluk se na studiich zamiluje do chude holky a milionar papa je proti... Navic, uz od zacatku je divakovi predlozeno, jak to cele dopadne. Presto tehle Love story clovek uveri, ze onen mlady par se do sebe skutecne zamiloval. Vyborne herecke vykony, krasna hudba. Po delsi dobe ze me filmovi tvurci zase dostali slzu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Stejnojmenná kniha vyšla ještě před uvedením filmu do kin. Není však jeho předlohou. Studio si jí objednalo u autora scénáře Ericha Segala, aby se snímek dostal do všeobecného povědomí ještě před kinopremiérou na Valentýna. To se povedlo na výbornou. Z knihy se totiž stal okamžitý bestseller. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama