Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je volným pokračováním obou svých předchůdců a přestože má blíže k jedničce, najdeme v něm i několik humorných pasáží – potažmo pokusů o černý humor. Jak vidno, scénárista si však příliš hlavu nelámal nad tím, co nám přinesli jeho předchůdci a vydal se vlastní cestou. Zvláště pak v nových členech této zvrácené rodinky, o kterých v předchozích dílech nebylo ani zmínky. Kde se tam vzali? Jak to že jsme o nich dosud neměli ani tušení? Raději o tom nepřemýšlet. Přece jenom někteří z nich byli docela zábavní a pro tento film i nezbytní. Zvláště když pobíhající Leatherface na všechno sám stačit nemohl. Ale i tak chlapec zřejmě používal teleport, protože jak jinak si vysvětlit jeho rychlé přesuny v močálech…To už ale nechám na posouzení každého z vás. Nicméně jeho nová hračka s nápisem „Pila je rodina“ byla vážně skvostná. Sice zde už nebyla zas až tak moc cítit ona syrovost jedničky, ale pořád se tento díl mohl opřít o slušnou atmosféru a nechyběla ani potřebná dávka napětí. Především pak v prostřední části filmu. Navíc tentokrát nebude chybět ani tak toužebně očekávané gore a několik lehce zvrácených scén. Nebylo to sice žádné galapředstavení morbidností/bizarností, ale slabší kousky i tak mohou odcházet značně znechuceni.60% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru se jedná o lehce nadprůměrný gore horor, který se může pyšnit tím, že v něm má zajímavou roli Viggo Mortensen. Bohužel musím však konstatovat, že oproti např. Jasonovi, Miku Meyersovi nebo Freddymu ztrácí každým dalším pokračováním Leatherface své kouzlo a již nic zajímavého nenabízí. Třetí pokračování však stále ještě ujde a fanoušek hororové klasiky si stále přijde na své. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před mnoha, mnoha lety mé první setkání s texaským masakrem, o němž jsem si myslel, že TOHLE je TEN bájný a legendární Texaský Masakr Motorovou Pilou. Nebyl, ale přesto se mi tenhle líbí a rozhodně zůstává druhým nejlepším kouskem celé série. Je to krátké, svižné, akční, bez hluchých a nudných míst, má to atmosféru a rodinka je náležitě úchylná a skvěle zahraná. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost drzé (a mnohem tupější) převyprávění původního masakru od Hoopera. První půlku filmu se všichni honí po lese a já si málem připadal jako blairwitchská čarodějka. Pak přijde obligátní "poslední večeře páně Leatherface", kdy stojí za zmíňku hlavně roztomilá nejmladší členka rodiny. No a finále je zase jen kopírákem původního filmu. A ano, tenhle kousek je tak debilní a špatný, až se mu člověk může škodolibě smát. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tohle byl úplně první film s Koženou tváří co jsem viděl jako malej parchant z TV Nova. Otec v devadesátkách nahrával z Novy výborný horory a taky na Nově dávali samý lepší filmy - Né jak dneska. Tenhle třetí díl Texaského masakru se mi hodně líbil už tenkrát. Magorská rodinka tady má více členů než v jedničce nebo ve dvojce. Pobavila mě tady hodně Jennifer Banko v roli malé holčičky co si hraje s panenkou která je udělaná jako kostlivec a má vlasy a furt jí ty vlasy češe, to byla psychopatka :D Viggo Mortensen v roli Texe je dobře vyšinutej kanibalskej magor a ty ostatní z rodinky ve svých rolích taky dobrý :) R.A. Mihailoff v roli magora s motorovkou je hodně dobrej, zase se mi líbí že tu jeho masku udělali jinak než v předchozích dílech a ta jeho motorová pila je kurva nádherná! :D Asi největší motorovka jakou kdy Leatherface měl na filmovém plátně a ten nápis na ní - The Saw Is Family! :D Líbí se mi hrozně taky atmosféra v tomhle dílu, hlavně scény z lesa a močálů maj kurva zasraně creepy atmosféru a to je skvělý. Gore efektů tu neni moc, ale jsou dobře udělaný :) Ken Foree v roli Bennyho je výbornej, tenhle herec se mi líbí snad v každym hororu. Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III - Je další výbornej díl :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Film bol zakázaný na Islande a vo Fínsku. (Paldiny)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama