Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velice silny, poutavy a realisticko-romanticky pribeh o nespravedlnosti francouzske burzoazie v 19.st. Film ktery vznikl podle dila francouzskeho spisovatele V.Huga se opira o velice silne vykony hl. predstavitelu L.Neeson, G.Rush nebo U.Thurman. To jsou pilire ktery vyzdvyhuji tento snimek nad ostatni. Jen mi tady chybi jeste jeden pilir (pro me dost dulezity)a tim je hudba. Kdyby jen slozil hudbu Claude-Michel Schönberg, ktery vynikajicim zpusobem slozil hudbu k muzikalu LesMiserables, tak by tento film urcite ode mne dostal hvezdicek 5. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Aneb důkaz toho, že tak obsáhlé dílo, jako jsou Hugovi Bídníci, nelze vtěsnat do jednoho celovečerního filmu. Obrovské trhliny v ději, jiné názvy míst i odlišná jména postav, některé dějové linie v rozporu s originálem. Divák, který o Bídnících nikdy neslyšel, by se v ději nadobro ztrácel. V rámci těchto mantinelů je však zpracování relativně dobré, nicméně, s ohledem na výše uvedené, nemohu dát nadprůměrné hodnocení. Bídníci jsou navždy odsouzeni do vícedílných televizních inscenací anebo k četbě. A to je vlastně dobře. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Mám rád tohle zpracování. Je srozumitelné široké vrstvě diváctva a klasiku představuje ve stravitelné podobě. Scénář odsýpá, postavy se chovají pochopitelně, divák je schopen se s nimi ztotožnit a rozumět jejich motivace a buď jim fandit, nebo je nesnášet. Fandíme samozřejmě Valjeanovi, nesnášíme Javerta - ale oba jsou tak skvěle zahraní, že je to o to lepší. Nejvíc mě vždycky dostanou dvě scény - scéna od soudu, kde se Valjean zachová jako pravý chlap, nenechá za sebe trpět ty chudáky a přizná se k tomu, kdo je zač; a scéna závěrečná mezi Valjeanem a Javertem, ve které... ne, to se neříká samozřejmě. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Co mě vždy dostane je, jak někdo mohl do dvou hodin tak dobře vsunout děj z tak objemně popsané knihy a zanechat v něm smysl, charaktery, všechen ten spád a hlavně tu lidskou ubohost (bídnost). Naprosto brilantní je i herecké obsazení - Liam Neeson je herec, který se na postavu Jeana Valjena svým charismatem skvěle hodí - může být tupým galejníkem a zároveň citlivým mužem prchajícím před svou minulostí, stejně tak Geoffrey Rush září jako odpudivý slizoun Javert. Jediné, co mi trochu vadí je, že z Jeana Valjeana udělali úplný archetyp dobráka, takže na jeho postavě divák nemůže pozorovat takový vývin a rozvoj. Ale i ta trochu přeslazenosti navíc úplně neuškodí a ve finále je to velmi povedený snímek. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Bídníci mě ultimátně položili do kolen - toto není film, to je herecký koncert, kterému vévodí výkony úchvatného Liama Neesona a Geoffreyho Rushe a hudba hudebního mága Basila Poledourise. Celý příběh pak krásně ukazuje, jak to vypadá, když jsou ti zlí vlastně dobří a ti dobří zase zlí. Více takových úžasných filmů, více takových filmových skvostů :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Filmaři rovněž natáčeli na Hradčanském náměstí v Praze, v zámku Trója, na hradě Rabí, v Kutné Hoře, Žatci a Vrbnu, které sloužilo jako francouzské městečko, kde působí starosta Jean Valjean (Liam Neeson). (Lynette)
  • Herci se připravovali s režisérem na své role před počátkem natáčení na soustředění v Los Angeles (USA) po několik dní. (Lynette)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)

Reklama

Reklama