Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Recenze (587)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7.5/10] Tretí Jurský Park nieje už tak Spieldbergovsky veľkolepý ako jeho predchodcovia. V porovnaní s druhou častou ma teší zmena, že sa praktiky celý film odohráva na ostrove, má ideálnu, kratšiu stopáž, ktorá sa drží v dobrom tempe. Film začne a ani neviem ako ubehol, popričom sa bolo stále načo pozerať a bola stále na obrazovke niečo zaujímavé. Herecké obsadenie do pohody, Sam Neil je overená klasika do sveta dinosaurov ale aj vedľajšie postavy boli dosť dobré. Jurský Park 3 ma bavil o trochu viac ako dvojka, hlavne kvôli kratšej stopáži, dobrému tempu a veľkým plusom sú lokácie ostrova, kde sa príbeh odohráva. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Velice slabý odvar z originální jedničky. Ta měla nápad a i ty akční scény měly něco do sebe. Tohle je jakási podivná koláž z béčkových dobrodružných filmů. ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem,že to bude jako u čelistí(první díl super,druhý obstojný a třetí průser!)ale dopadlo to skvěle,i když to dělal jiný režisér.Dal bych 3,ale za to překvapení dám 4 ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Toto už se nedalo zpravit. Prostě celou sérii pokazila dvojka a od té doby se to jen vezlo, ani Sam Neill to nedokázal, tak napravit, ale narozdíl od dvojky se na to dá dívat více. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Produkující Steven není režírující Steven, stejně tak jako recyklovaný Williams už taky tak úplně není Williams. Jurský park 3 už není velkolepá podívaná (jako jednička a minimálně první půlka dvojky), ale pouze decentní akční film zneužívající dinosaurů a dobrého jména k nalákání diváků. Více pak tedy potěší pouze Sam Neill, cameo Laury Dern a ... ti velociraptoři. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Ne. Normálně bych sice dal asi tři hvězdy, ale určitě to nedosahuje ani kvalit dvojky. Né, že by to byl nějak špatný film - to ne. Člověk na to dokouká s napětím až do konce, ale není to prostě ono. 45% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem chtěl dát 4*, ale rozdíl mezi tímto a těmi přechozími díly je natolik velký, že to nešlo. T. Leoni je krásná, S. Neill zpátky a zase skvělý, ostatní obsazení taky moc fajné. Příběh už jakoby se mačkalo z nuly. Asi taky ano, ale mělo to sílu a mně se to pořád hodně líbilo. Nové druhy, další krásné záběry a kvalitní práce štábu. S. Spielberga už v tom neucítíte ani za mák, ale zlé to fakt nebylo. Trochu nám to zbéčkovatělo, škoda. Ale pořád se mi to líbilo a dost. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Lepší než dvojka, to rozhodně. Je to akční, trikově na úrovni. Všechny herce zastiňuje výborný Spinosaurus ve své životní roli. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Zbytočné aj keď pozerateľné pokračovanie. Znovu sa ocitáme na ostrove Isla Nublar z prvého dielu, kde Sam Neill nedobrovoľne pátra po stratenom synovi akéhosi výrobcu kúpeľní. Plytký dej korešponduje s krátkou minutážou, v ktorej sa našťastie divák nestihne nudiť. Dochádza v nej k šťavnatým duelom, prezentácii nových druhov a atraktívnych útočíšť (klietka). Samozrejme nechýba ani obria dávka klišé či vyslovene trápnych momentov (sen s velociraptorom). Jurský park 3 si i napriek všetkým nedostatkom udržiava vysokú úroveň trikov a neutíchajúce tempo. Pripravovanému pokračovaniu by som prial vážnejší prístup k téme a upustenie od rodinnej zábavy so značkou Johnston. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

V podstatě již zcela zbytečné pokračování, navíc poznamenané špatnou prací scénáristů zavánějící béčkovou primitivností. Režie byla předána Joemu Johnstonovi, který své poctivé řemeslo předvádí i tentokráte, bohužel však ani ten nejlepší řemeslník nemůže z ničeho uplácat kvalitní dílo. Postavy Williama H. Macyho a Téy Leoni nebývale hloupé, návrat Sama Neilla potěšil a vyzvedl tento film alespoň do vod slabého průměru, Laury Dern mohlo být více. 50% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Další kousek z jurského ostrova, je to pořád stejný příběh, ale jelikož je film krátký, tak to nevadí, dívat se na to dá v pohodě. Jenom ten konec mě teda dost nadzvedl, to byla děsivá pakárna. Ale fakt děsivá. To je zkrátka na mínus jednu hvězdu, s tím nic nenadělám. ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Je pravda že ostatní dva díly byly výborné neříkám, že tento film není výborný ani dobrý. Jen je škoda, že tento film nenatočil pan Spielberg. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá, akčná a zábavná jazda, ktorá nejde Spielbergovou cestou a la family adventúra, ale skôr pripomína old school monster movie z dekád dávno minulých. Miestami to ide priam až do hororu (scéna v klietke s Pteradonmi - najmá záber na moste, kde sa dinosaurus vynára z hmly), a napätie by sa dalo často až krájať. Herecký ansámbl tomu taktiež dosť dopomáha (decko v Juráčovi, ktoré má minimálny screentime a keď sa aj objaví, tak nie je otravné??? Zázrak!) a človeku sa proste Sam Neill na dinosaurom ostrove nemôže zunovať. Síce by sa filmu dalo vytknúť, že CGI je niekedy celkom okaté a hudobne sa dosť opiera o Williamsove pôvodné, geniálne motívy (i keď sa tomu nedá moc čudovať), ale inak je to prekvapivo fakt veľmi solídny film. Dosť oceňujem režisérove rozhodnutie neísť vyslovene v Spielbergových šľapajách, ale ísť si na to svojou cestou, a tak vzniklo dielo, ktoré ľahko predbieha nie moc vydarený Stratený Svet. Johnston ako náhrada Spielberga bol jednoducho ťah na bránku. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "What was that?" "It's a Tyrannosaurus." "I don't think so. It sounds bigger."     Hádam mi to môj obľúbenec Steven Spielberg odpustí, ale táto trojka ma baví nepomerne viac ako jeho dvojka, a to, napodiv, aj pri opakovaných pozretiach. Steven-Nesteven, tento diel je proste omnoho lepšie nakrútený, je podstatne pútavejší, s lepším stupňovaním napätia. Čo tam po nejakom trápnom tyranosaurovi, tu hrdinovia čelia (mimo desivo inteligentných raptorov) hrozitánskemu spinosaurovi, ktorý si tyranosaura dáva na raňajky. Potešil ma návrat Sama Neilla (Dr. Alan Grant), ktorý je pre mňa proste lepším (a určite aj sympatickejším) hercom než Jeff Goldblum. Sympatické herecké obsadenie potom dopĺňajú výrazný William H. Macy (Paul Kirby), pôvabná Téa Leoni (Amanda Kirby), presvedčivý mladík Trevor Morgan (Eric Kirby) a nemôžem vynechať ani výbornú Lauru Dern (Ellie), hoci aj v menšej role. Príbeh určite nie je nejako objavný, ide jednoducho opäť o prežitie na ostrove so smrtiacimi beštiami, tvorcovia ho však dokázali ozvláštniť viacerými pútavými prvkami (začiatok s paraglajdingom, teória vokalizácie, havária lietadla, "vtáčia klietka" v hmle, príbeh satelitného telefónu) a spraviť ho takým pestrým, že ani na chvíľu nenudí.     "You're Alan Grant. What are you doing here?" "Your parents, uh, invited me along." ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Svižná stopáž - poněkud "jednodušší" scénář pár novejch potvůrek. Nějaká ta lekačka. Pokud bych měl srovnávat s 2. (protože s 1. dílem by to byla ztráta času) bavil jsem se víc a líp. Zaímalo by mě jak by tyhle filmy vypadaly kdyby v nich (ve všech 3) neběhaly malý děti a nehádaly se dvojice muž - žena. Závěrem řteba říct, že i kdyby natočili (Y?) jurskejch parků ještě deset (vůbec by mě to nevadilo) nikdo nezopakuje ten zážitek když nám Steve ukázal poprvé dinosaura ... ()

willis 

všechny recenze uživatele

Po silně nevydařené a nudné dvojce přišlo tohle příjemné akční béčkové osvěžení. V tomhle duchu bych klidně vydržel i další pokračování. (3.7.2005) ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem nebyl jediný, kdo očekával, že další Jurský park bude hrůzostrašná podívaná. V tom špatném slova smyslu. Ale autoři vsadili na starého dobrého hrdinu Sama Neila, nového predátora, který si klidně udělá z tyranosaura jednohubku a...a to je asi všechno. Přesto podívaná je to slušná, nepostrádá napětí, překvapení. Jediné, co jsem moc nevstřebal byla celá ta myšlenka, jak jsou ti raptoři chytří, jak spolu komunikují. Ale nakonec to hodí čtyři hvězdy, jen to mlaskne... ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Za návrat Sama Neilla dávám tři hvězdy...jinak spíše zklámání a nejslabší díl tématu zábavného parku s tak trochu jinými zvířátky. Fakt že tomu Spielberg přihlížel mi trochu mrzí. ()

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama