Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dobách největší slávy mě tohle minulo, nicméně o Notting Hillu a o příběhu jsem dobře věděl. Po letech musím bohužel přiznat, že se o kdovíjak zázračný úkaz nejedná, přestože první minuty dávají velkou naději. Můj vztah k Julii se poměrně vylepšuje a moje dřívější alergie na ni, je pryč. Spíše jsem čekal více od Granta. Tenhle styl romantika mě k němu moc nesedí, raději ho vidím jako toho zlého z Bridget. V menší roličce na začátku jsem postřehl Dylana Morana, na tom člověku bych to celé postavil a ještě bych přihodil víc minut Ifansovi. To by pak byla panečku pecka :) 60% PS: Druhou projekcí přisuzuji filmu nezpochybnitelnou romantickou kvalitu. Ano, vedle Pretty Woman je tohle další krásná hollywoodská pohádka. 75% ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Surreal but nice'' :) Miluju Hugha Granta! Notting Hill - klasika žánru romantické komedie, kterou si pouštím často a ráááda. Spojení výborného britského humoru Richarda Curtise, sympatického a roztomilého Hugha Granta, prostě překrásné Julie Roberts, atmosféry mého milovaného Londýna a vynikajícího romantického soundtracku...to vše dohromady vykouzlilo jeden z mých nejmilejších filmů. Takových není nikdy dost. :) Ještě musím zmínit téměř legendární postavu: skvělého spolubydlícího Spikea a jeho trefné hlášky...vůbec celá skupina přátel hlavní postavy Williama byla úžasná...stejně jako časopis ''Kůň a pes''. ''James Bond tyhle kraviny nikdy neřeší!'' ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já úplně zapomněl, že Julia byla kdysi fakt kočka. Jasně, tohle je od A do Z čítankově otrocky zfilmovaná pohádka, ale ruku na srdce, není pěkný ji prožít alespoň na plátně? A pak zase šup do normálního života, v němž jsou celebrity taky jenom blbý lidi a pod tunou make-upu se ukrývají příšerky, jako jsme my všichni. A Dylan Moran si ukradl knížku, aby nakonec založil vlastní Black Books, tak mu ta knížka v gatích učarovala! Milý surreální film, nic víc. Řekněte mi, prosím vás: Rhys Ifans byl střízlivej, když to točil? ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

I když je celý začátek filmu zvláště vypečené pokoukáníčko, které se drží zaběhnutých kolejí roztomile absurdní vtipnosti made by Albion (jupí), pár věcí se nečekaně zvrhlo a kouzlo bylo rázem fuč. Svou porci smíchu si u mě urval podezřele známý budižkničemu "Rufus" a jeho pokoutní číslo v knihkupectví, výtečné bylo též dostaveníčko s reportérem magazínu "Horse and Hound", spolubydlící Spike také nebyl "not that bad", jenže aby tohle všechno udrželo celý film, musela by se vystřihnout celá následující hodina a plus tlachů a křiklavě světobolných pohlednic do kapsy tisíci a jedné zamilovanosti, která je opravdu otravná a nepřesvědčivá. V Notting Hill se jinak opravdu nic zvláštního nestalo. A pak, že jsou britské romantické komedie sázky na jistotu, heh? :) BTW: Julia nic moc... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Sice nepříliš originální, ale který romantický film je, že? Ale Hugh Grant a Julia Roberts jsou bezpochyby dvojka, který dokáže zaujmout, takže díky jim je Notting Hill jedním z mála romantických filmů, o kterých lze bez nadsázky říci, že jsou naprůměrné, kvalitní a netrpí tolika obvyklými neduhy tohoto žánru. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně, kdy William (Hugh Grant) prochází čtyřmi ročními obdobími, zní píseň „Ain't No Sunshine“ od Billa Witherse z roku 1971. Withers byl inspirován k napsání písně filmem Days of Wine and Roses z roku 1962. V souvislosti s postavami vysvětlil: „Oba byli alkoholici, kteří byli střídavě slabí a silní. Je to jako vracet se pro vteřiny k jedu na krysy. Někdy vám chybí věci, které vám nijak zvlášť neprospěly. Je to prostě něco, co mě napadlo při sledování toho filmu, a pravděpodobně i něco dalšího, co se v mém životě stalo a co si neuvědomuji.“ (sator)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama