Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

animaxis odpad!

všechny recenze uživatele

Jak to mohli natočit,ne,spíš proč to natočili?! Tohle se dostává do mojí trojky nejhorších a nejtrapnější filmů jaké jsem viděl.Pokud bych to měl nějak okomentovat,tak je to jako James Bond,akorát to nedává smysl a pochybuji,že se vám hlavní herec zalíbí,i když to byl asi účel.Odpad,ale musím uznat,že pokud bych si měl vybrat mezi tímhle a Scary Movie,tak si vyberu toto,aby jste mě nepovažovali za kritika. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První Austin Powers je poměrně klasika, i když se ještě oproti dalším dílům drží relativně zkrátka. Jde o hodně sexy komedii (hlavně díky božské Elizabeth Hurley), která má hodně stupidních vtipů, ale najdou se i nápadité a dokonce i několik vyloženě chytrých. Celkově Špionátor není kdovíjak vtipným filmem, ale příjemně se na něho kouká a má svůj nezaměnitelný styl. (7/10) ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Už v době, kdy tahle komedie brázdila kina, mi připadala strašně trapná. Po humoru ani památka, jestli jsem se zasmála třikrát za celý film, tak to mu ještě hodně fandím. Dnes nemám odvahu se znovu podívat, protože v závislosti na vývoji mého vkusu by se ty dvě hvězdičky zřejmě otřásaly v základech. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Špionátor je první díl kultovní série, kterou žádný divák nemůže vnímat jinak, než že ji buď bude naprosto zbožňovat, anebo ji upřímně nenávidět. Jde totiž snad až o jeden z největších filmových úletů vůbec, totální šílenost, která skutečně nejde brát ani jako normální film, v podstatě je to spíš taková netypická parodie na špionážní filmy, kde ovšem musí být divák buď nevídaně tolerantní, anebo naprosto sjetý 8D. On i samotný způsob humoru je tu vážně ojedinělý a jen těžko popsatelný. Každopádně celá tato divočina se zrodila v hlavě samotného Mika Myerse, který si to vlastně celé napsal sám sobě na tělo a bylo to moc dobře, neboť tohle je skutečně jeho jedna velká one man show, kdy Myers navíc neřádí jen jako hlavní postava Austin Powers, ale neskutečně dokonale se zhostil i postavy ústředního padoucha, doktora Zlouna, kde mě každým svým výstupem v této postavě dostával totálně do kolen, předváděl zde ze řetězu utržený herecký výkon, naprostý best of, hotovo, bomba! Ostatní zde díky tomu ale prakticky už jen paběrkují, zmínit můžu snad jen tedy ještě krásnou Elizabeth Hurley a též velmi zábavného Seth Greena. Zápletku jinak nelze brát ale samozřejmě vůbec vážně, to je jen jedna velká konina, spíš se jedná jen o sled více, či méně vtipných scének, kdy tedy naštěstí většina z nich působí opravdu vtipně a pár z nich až nezapomenutelně, bohužel se zde najde ale i několik vážně trapných momentů, nicméně není to nějak alarmující počet, který by kazil jinak onen výsledný zábavný dojem. Velkým plusem je jinak ale i retro atmosféra a celkový poměrně dost výrazný vizuál celé této podívané, ovšem i v tomto ohledu platí, že jde pořád o dost svojský způsob, který rozhodně nesedne každému, což se ovšem týče, jak už jsem zmiňoval, celého filmu. Austin Powers je zkrátka ojedinělá podívaná s mimořádně osobitým výkonem Mika Myerse, já se u toho ovšem bavil výtečně, prostě pro mě kultovní postava, kultovní film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na rovnoběžných kolejích jedou bok po boku Trapnost a Genialita - dva vlaky, mezi kterými Myers dělá roznožku ve stylu JCVD a občas se přitom potká v plné rychlosti s návěstidlem. To je Austin Powers: Špion, který se nedepiloval a s uděleným "Povolením ojíždět" - samozřejmě myšleno výhradně pneumatiky Jaguaru s motivem britské standarty Union Jack.. Pokud si myslíte, že Conneryho Bond trpěl alergií na bavlněné trenýrky, Mooreův byl homosexuál a padouch Jaws si čistí zuby pastou Aquafresh Whitening místo Antirezinu, odečtěte si klidně z mého hodnocení všechny tři hvězdy.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Pro stanici 2001 Fox Network TV bylo jméno Alotty Faginy změněno na Alotta Clefage. (PußyMagnet)
  • Název úvodní písně k filmu je "Soul Bossa Nova" složená Quincy Jonesem. Později byl stejný námět použit pro Kanadskou show "Definition" (1974). (PußyMagnet)
  • Elizabeth Hurley i Mimi Rogers si zažádaly a bylo jim povoleno, aby si mohly nechat své kožené oblečky. (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama