Reklama

Reklama

VOD (1)

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené drama o sázení ve sportu a o jeho kladech a záporech. V tomhle hazardu platí velmi jednoduché pravidlo, zkrátka jednou jsi dole a jednou zase nahoře. Al Pacino zahrál mistrovsky jako vždy, koneckonců od něj se nic jiného nečeká. Matthewa McConaugheyho moc rád nemám, ale tady mi vůbec nevadil a roli zvládl docela poměrně slušně. Vše doplňuje půvab Rene Russo. Ale nejzajímavější na tomto snímku je sledovat vztah mezi Pacinem a McConaugheym, který se mění z jedné strany na druhou...... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Se sázením jsem jeden čas ( jako sportovní fanoušek, co má přehled a sportovní dění ho baví sledovat ) koketoval. Jednou více, podruhé méně úspěšně, ale nikdy se má záliba nezvrhla v posedlost. Bylo to také způsobeno faktem, že sázení jsem bral jako zábavu nikoliv jako " obživu " . Nicméně plně chápu, jak málo stačí ( zvlášť po počátečním úspěchu, což nebývá vyjímkou, spíše naopak ), aby tomu člověk totálně propadl a nakonec to skončilo i u toho házení si mincí jako u hlavního hrdiny v podání ( překvapivě ) dobře hrajícího Matthewa McConaugheyho. Štěstěna je totiž vrtkavá věc a byť máte sebelepší informace, zjišťujete si, kdo v týmu soupeře pro zranění nenastoupí, vzájemnou bilanci...., stejně to nakonec může ( a také i často dopadá ) zcela opačně i díky v poslední době čím dál tím více se rozmáhající sportovní mafii, či sázení hráčů proti sobě samým, či vlastnímu týmu. Pokud bych měl říct hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá!........ Al Pacino zde odvádí opravdu heroický výkon, ( ostatně kdy tomu tak nebylo ). Přesto to u mě na poctivé 4* tentokráte není, ale pod těch výsledných 72% bych se s klidným srdcem podepsal. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem odolával, vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu a pak mě to naprosto semlelo. Al Pacino a Matthew McConaughey je tak fantastická dvojka, že jsem to dlouho neviděl, užíval jsem si každou minutu a zajímalo mě, co se z toho nakonec vyvrbí. A Rene Russo tu má tu nejlepší roli, v jaké jsem ji doposud viděl. Ani po několika dnech nemám slov. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scénář přesně ve stylu výher a proher, jednou jsi dole, jednou nahoře.(bohužel to docela dost skřípalo) Takže opět komentuji osazenstvo. Walter: "Ty jim prodáváš nejvzácnější komoditu, ty jim prodáváš jistotu v nejistým světě." Hop nebo trop. Jinak chemie mezi oběma hlavouny fungovala jako obvykle. Důvod? Jsou tři možnosti - tipnout si nebo si hodit mincí...vlastně jenom dvě. ;-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se oproti nám rodí s americkým fotbalem někde v genech a nebo přivázaným na pupeční šnůře. Takže mně nějaký touchdown nepřivedl k zběsilosti jako je, ale tady šlo o hromadu dolarů v kapsách sázkařů, potažmo tipařů nebo naopak. Líbilo se mně celkové vypointování duelu mezi Brandonem a Walterem, které brilantně zahráli Matthew a Al. Bezchybný konec už jen nakopl Maximální limit na spokojenou čtyřku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu Brandona Linka, který používal pseudonym Mike Anthony. Ve filmu jsou jména změněna na Brandon Lang a John Anthony. Skutečný Brandon Link se dokonce ve filmu objeví, jeho role je označena jako "Muž, který zdraví Brandona". (novoten)
  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru. (M.B)

Reklama

Reklama