Reklama

Reklama

VOD (1)

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Svěží konverzační drama nadupané ostrovtipem, inteligentním scénářem, působivou technickou stránkou a nečekaně kvalitními hereckými výkony, slovem nečekaně není myšlen "ďábel" Al, jehož sice nikterak nevyhledávám, ale on byl snad jedinou hereckou sázkou na jistotu. Na mysli mám samozřejmě mnou do dnešního dne opovrhovaného úlisného šampóna a (ne)herce Matta McConaugheyho, který mě svým výkonem tak trošku šokoval (když se chce a je po ruce schopný "vůdce" tak i z hereckého špalku jde vykřesat víc než jen solidní výkon), že jsem v každém druhém záběru viděl Christiana Balea je věc druhá. A příjemnou tečkou byl výkon vyléčené "fetky" Toni v podání Rene Russo. Celkově vzato 75% a mám zvrhlou chuť navštívit "tipáč" a trošku provětrat svou šrajtofli :) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Strašlivě ukecaný důkaz o tom, jak se většina obyvatel USA a nejspíš i ostatních bohatých zemí dokáže dobře uživit pouhým žvaněním. A čím víc toho nakecáme, tím jsme bohatší. Jak dlouho nám to ještě vydrží? Jinak tři perfektní herecké výkony. Kdo rád sází, ten asi něco přidá, pro mě je tady ale maximální limit 60%. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o lidech, kteří sází, aby žili a prohrávají či vyhrávají pro to, aby se mohli nadechnout. Celým filmem rezonuje jedno jednoznačné sdělení, které se prohlubuje s přibývající stopáží - sázení, ač se to nezdá a leckoho může snadno ošálit, je skutečný hazard. Jednou jste nahoře a jednou dole, nikdo se nahoře neudrží na tak dlouho, aby už se tam nikdy nemusel opět sápat. A o tom je i celý film, jednou je nahoře a podruhé opět dole. Na konci vám nezbyde nic jiného než si hodit mincí.. Opět nádherné kreace a grimasy Al Pacina, který je zase neskutečně charismatický a vždycky mu uvěřím cokoliv, co zahraje. Spolu s Matthewem McConaugheym skutečně rozehráli obstojný part dvou mužů, kteří jsou tak stejní a přesto naprosto rozdílní. Dokonce se ani nebudete muset zaobírat čímkoli jiným okolo, protože právě podivuhodný mentorský vztah mezi 2 hlavními protagonisty (a taky jednou ženou) bude tím, co vás přikove do sedadel. A stejně jako Matthew McConaughey byl proslulý svou 80% úspěšností, nezbývá mi než dát 80%... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Se sázením jsem před dlouhými léty, v porevoluční době rodící se svůdné sirény jménem Fortuna, trochu koketoval, záhy toho naštěstí nechal, ale kdyby mi dělal poradce a byl tak sugestivní jako McConaughey ve scéně, kdy se poprvé představuje televiznímu publiku (mimochodem nejlepší moment filmu), tak bych snad vsadil i poslední svoje úspory :o). Celkem příjemná konverzačka o tom, že štěstí tu není pro každého na věky a že určit ten správný tip je velká alchymie. Al Pacino tradičně skvělý (viděl někdo tohodle chlapa blbě hrát?), Rene Russo má sice krásné vlasy, ale její postava je tu celkem zbytečná a náhled do charakterů a pocitů hlavních tří postav je nepřesvědčivý. Kdyby zůstalo jenom u sázení a věcí kolem, jako v první svižné hodince, šel bych s hodnocením výše. Takhle jen ideální průměr na zabití jednoho nudného večera. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film s výborným hereckým obsazením, kde si nejdříve myslíme, že půjde o osudy M. McConaugheyho. Ve skutečnosti je ale film o osobním dramatu postavy Al Pacina. Ten jako majitel sázkařského impéria kontaktuje Matthewa, který po zranění již šestým rokem nehraje NFL. V lize se ale vyzná, zná hráče, hřiště, zákonitosti. Dostane u Ala výborně placenou práci tipovacího poradce. Daří se a Matthew se ihned stává Alovým miláčkem, který se s ním dělí o hodně věcí ze svého soukromého života. Problémy nastanou v momentě, kdy se dařit přestane. Ve filmu je jako lahůdka sledovat mentorský styl Al Pacina, za kterého mluví zkušenost a smysl a cit pro život a byznys (podobnost s filmem "Donnie Brasco"). Své osobní problémy však má i on a je třeba je řešit i za cenu oběti přátelství. Drama, které by člověk měl vidět. Už kvůli výstavního hereckého obsazení. PS: Pravdivá věta: My spolu máme společné to, že když jdeme vsadit, už víme, že prohrajeme. Něco nás nutí prohrávat a pro ten pocit žijeme. - Gambleři by se mohli zamyslet. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)
  • V čase premiéry filmu bolo číslo do Walterovej televíznej šou (1 800 BET ON IT) skutočne používaným kontaktom poradenskej kancelárie športových tipov. (U_S_O)
  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru. (M.B)

Reklama

Reklama