Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

malylada 

všechny recenze uživatele

Star Trek disponuje geniální, promyšlenými dějovými linkami a krásně navazuje na události v seriálu Nové generace. Některé postavy sice nemají možnost vyniknout, ale vše obstarává Stewardova další parádní charismatická role, kdy bojuje sám se sebou jako kapitán Achab. Celý film provází akční scény s prošpikovanými Borgy a na vizuá je radost pohledět......8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Star Trek poprvé ve vrcholně blocbusterové formě, ale selhávající tam, kde by měla být nejsilnější - v příběhu, ten se totiž tentokrát nemůže lehce odvolat na prvopočátky v podobě původní Originální série, která si mohla trochu nostalgických blbostí dovolit, tenhle příběh by měl mnohem propracovanější, první samostatné filmové dobrodružství posádky Nové generace by si to totiž sakra zasloužilo. V první řadě je tu nesoulad obou linií, kdy v té první, pozemské, výsadek pomáhá naslizlému vědci uskutečnit vesmírný trip warpovým pohonem, kterážto linie je více méně humorná, což se bije s linií druhou, kde se zas hraje o osud lidstva, jakož i celé galaxie a tak dále (téhle linii by navíc pomohlo méně DATa a méně scén, kde se ho pokouší svést sexy kyborgoidní Borg). Takhle to sice vypadá, že pořád nadávám (a to jsem ještě ani nezačal o tuposti akčních scén), ale on to je povedenej film, ne že ne, jenom bohužel působí jako dva k sobě slepené, nevyužité scénáře ze seriálu. " ...A teď.. Jsou všichni BORG.. " ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně lepší než předchozí střídačka se starou partou, ale stejně jako tam, tak i tady sem dojel na to, že k nové posádce nemám absolutně žádný vztah (jelikož sem nesledoval Novou generaci) a vlastně mi není moc sympatická. Ve výsledku to tak přebije fakt, že je První kontakt slušně odsýpající sci-fi se solidním devadesátkovým vizuálem, která funguje většinu času spolehlivě tak jak by měla...70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich ST filmu a minimalne z tech s novou posadkou urcite nejlepsi. Mame tu zajimavej pribeh, kterej se rozdeluje na dva mensi a tentokrat jsou zajimavy oba dva, jak bojovani Pickarda a spol. proti Borgum, tak stavba prvni warpovy lodi. Celej film se neco deje, spousta akce, spousta souboju, perfektni triky a hlavne paradni a docela temna a napinava atmosfera, hlavne diky paradni zaporacky rase Borgu, ktery vsichni vypadaj fakt libove. Navic trikove tentokrat prakticky bezchyby, masky taky paradni a herci se snazi, hlavne Stewart dostane radnej prostor a bezezbytku ho vyuzije. No a pak tu je hodne vtipnej vagabund Cromwella. Celou dobu jsem se bud skvele bavil nebo byl napnutej, takze jasnejch 5*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní film. Teď proti nim byli Borgové. Posádka dostala novou loď, Enterprise E. Je pěkně vytuněná. Díky Borgům se dostanou do roku 2063, kde se Borgové snaží zabít Zeframa Cochrana a překazit tak první kontakt lidí s Vulkánci. Také se jim podaří obsadit Enterprise a asimilovat část posádky. Nakonec se ale posádce podaří dát vše zpět do svých kolejí. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Původně měli Borgové cestovat do dob renesance, aby zabránili vzestupu moderní lidské civilizace. Ve filmu se měl objevit např. Leonardo da Vinci. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 8. dubna do 2. července 1996 v Kalifornii a Arizoně. (Varan)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama