Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

15. 6. 2009 Mohl to být dobrý seriál. Ale není. Proč? Scénáře ke všem dílům jsou neuvěřitelně matné, bez fantazie a tahu na branku. Postavy se v nich jen tak motají a melou neuvěřitelně kraviny. Když má být v seriálu nějaká démoničtější scéna, je zaručeně pohřbena mizerným trikovým zpracováním, nebo neschopností zůčastněných režisérů. A Suchařípův démonický kožený kabát vypadá jak koženková imitace od vietnamců. Zkrátka levnost na levnost.Takže bych chtěl tvůrcům vzkázat jediné. Vykašlete se už jednou pro vždy na špatné počítačové triky, na které nemáte prachy. Jediné co po vás chci jsou slušné herecké výkony a dobře napsaný příběh. To snad české kinematografii nikdy problémy nedělalo, né? Jediné pozitivum je, že je to alespoň nechtěně zábavné. Celkově je ale Strážce duší něco jako rozjetá hlava na chodníku. Dělá se vám z toho blbě, ale furt na to musíte čumět. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých seriálů, už jen proto že je pro ČR tak netypický. V dnešní záplavě nováckých a primáckých břeček a čétooidních rádoby umělečtějších seriálů prostě člověk seriál s takovou tématikou přivítá. Většína příběhů se mi svým zpracováním hodně líbila a herci taky byli slušní. Až budou reprízovat, rád zas zhlédnu. ()

Reklama

Fox85 

všechny recenze uživatele

No, co si budem povídat, Arnošt Vašíček není žádný scénarista a podle toho to taky vypadá. Snaha naroubovat jakýs takýs příběh na téma některá známější i méně známější legendy z našich luhů a hájů nebo i ze světa prostě nedopadá v celkovém pohledu moc dobře. Některé epizody zajímavější, ale některé byly bohužel skoro bych řekl tragické. Nelituju, že jsem se koukal, ale znovu se nejspíš koukat nebudu. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

už když jsem viděl nádvoří filozofické fakulty v Brně a co tam z toho udělali, tak jsem si řekl, tak takhle ne. tenhle seriál mi přijde jen jako čirá křišťálově čistá blbina, která nedává nejen nic novýho, ale ani nic zábavnýho. prostě nudná a dost hloupá slátanina, jak by řekla babička, murytót, až na to, že moritáty (z nichž to vzniklo) byly oblíbené písně o vraždách na poutích. a do toho to má ddaleko. přirovnal bych to někde k nemocnici na kraji města po dvaceti letech. snaží se ždímat, ale má bohužel tak slabý ručičky, že by měla spíš navštěvovat tak deset let obsahovou posilovnu, než by se mohla odvážit vylízt mezi seriály k jakým to má patřit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Do očí bijúca lacnosť celého tohto projektu nie je tým najslabším aspektom "Strážcu duší". Námety jednotlivých dielov sú nezaujímavo scénaristicky spracované, ale ani to nie je ešte to najhoršie. Za úplnú katastrofu považujem herecké výkony komunistického odchovanca Lukáša Vaculíka a porevolučnej "star" Zuzany Norisovej. Ani na moment ma nedokázali presvedčiť o svojich postavách. Tešil som sa na tajuplný mysteriozny český TV seriál, ale dočkal som sa len odfláknutej frašky. * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Edward Kelley byl skutečně anglický alchymista žijící a pracující velkou část svého života na dvoře císaře Rudolfa II. v Praze. Za své podvody v rodné Anglii byl skutečně potrestán uříznutím obou uší. (ArthasKarfa)
  • V epizodě „Hrobka času“ se Armín večer po natáčení dokumentu na hradě Zvíkov převlékne do světlých kalhot a bílé košile, v dalším záběru ale na sobě má tmavé kalhoty a černou polokošili. (navabaca)
  • Armín (Lukáš Vaculík) v epizodě zmiňuje kdysi skutečně žijícího kouzelníka Jacka Harrisona, jenž během svého čísla v Hyde Parku nevysvětlitelně nadobro zmizel a nikdy nebylo zjištěno, co se s iluzionistou doopravdy stalo. Faktem je, že k fingování svého zmizení, aby mohl žít pod falešnou identitou, neměl žádný zjevný vážný důvod, jeho čísla byla mimořádně úspěšná a ani nebyl vystaven vydírání. (Nick321)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama