Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´dávám dvě * a to z jednoho důvodu - ony jsou ty scénáře prostě neskutečně pitomé a vyznění každého dílu zcela do ztracena prostě dokáže neskutečně naštvat, přeci jen by bylo záhodno na další díly trochu odkazovat. Dál tu máme neskutečně špatnou technickou stránku věci, kameraman i Petr Malásek vylezli z nějakého toho dávno zabetonovaného bunkru , kde byli po dobu dvaceti let drženi a mučeni ukrajinskými discovideoklipy. Půlka herců hraje mizerně, scénáře jsou neskutečně pitomé (já vím, to už jsem říkal, ale ony jsou fakt pitomé), ale i tak přiznávám, že mě to v těch deseti letech, co mi bylo hodně bavilo. Opakování už mi dalo ukázat hrůzosnub tohoto díla... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nápad není v zásadě tak špatný, leč tvůrci to úplně posrali a vůbec ho nerozvinuli. Z příběhu, ze kterého by mohl vyjít mysteriozně hororový seriál, vznikla jakási tuctová kriminálka s odpornými herci, nevýrazným scénářem a tupými dialogy, ve kterém se postava Strážce duší sotva mihla. Čekal jsem skvělou mystery zábavu ale místo toho jsem se u všech epizod nudil k smrti. Češi vážně horory ani fantasy neuměj..... ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, mě se to líbilo. Thrillery prakticky bez děje a s příšernými hereckými výkony, ale zajímavá záhadologická témata (pochopitelně, nemůžete je brát jako dokumenty, je to jen film), pěkná vizuální stránka, skvělá hudba. Některé díly byly opravdu docela děsivé (ten o mimozemšťanech), celkově rozhodně patří k těm lepším českým seriálům. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Křečovitý pokus o česká "Akta X" - ne úplně špatný, ale dobrý taky ne. Většina dílů postrádá zajímavý děj i pořádnou atmosféru, naopak nechybí debilní dialogy, ve kterých divák těžce hledá špetku přirozenosti. Vaculík ušel, Norrisová neušla a rádoby tajemná postava D. Suchařípy byla absolutně o exkrementu. Celkově na mě herecké výkony, statická kamera, nevýrazná či nevhodná hudba i jednotlivé scénáře působily upoceným, neprofesionálním dojmem. Že seriál kašle na realitu by bylo v pořádku, kdyby současně neházel lejna také na logiku - to se odpustit nedá. Čekala jsem podstatně víc. 36% ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl upoutávky řekl jsem si: "A jéje! To se zas pokoušíme o něco, na co nemáme! Nakonec ale s klidným svědomím mohu říct, že jsem byl mile překvapen! Scénář je (až na několik chybek) dokonalý a hudba byla rovněž vytvořena výborně (dobře navozuje atmosféru tajemna). Dále podle mého seriálu určitě přidala kompozice "série" (=nejde o jeden velký příběh, ale každý díl má svůj samostatný příběh. Herecké výkony jsou v případě hlavních postav (Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová) více než dobré (jejich vzájemné špičkování je skutečně úsměvné [myslím v dobrém]) a ostatní herci rovněž nehrají špatně. I když...v některých případech by se dalo polemizovat (tak např. Pavel zedníček mě moc nepřesvědčil). Celkově se podle mého jedná o velmi dobré dílko, které by se sice pod palbou zkušeného kritika rozsypalo jako domeček z karet, ale já osobně jsem rád, že jsme se konečně zmohli na něco, co mi nepřipomíná jihoamerické telenovely... Jen tak dál ČT, máte mé sympatie..... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Jacques Bernard de Molay byl skutečně poslední velmistr řádu Templářů, který byl 18. března 1314 upálen v Paříži na hranici. (ArthasKarfa)
  • Citovaný dopis Karla Hynka Máchy, jenž se měl skrze hrad Houska údajně krátce dostat do 21. století, je skutečně podvrh, který pro knihu „Čas hradů v Čechách“ napsala spisovatelka Františka Vrbenská. Později to sama přiznala. (Nick321)
  • Enochiánský jazyk, ve filmu andělské písmo, opravdu existuje a vynalezl jej Edward Kelley spolu se svým kolegou Johnem Dee. Gramatikou i fonologií připomíná angličtinu. Jelikož oba alchymisté byli vysláni na císařský dvůr Rudolfa II. jako špióni, je možné, že ono písmo mělo i jiný účel než pouze k magickým rituálům. (Nick321)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama