Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Sairina k tomuto seriálu (1)

Strážce duší (2005) 

Velmi zajímavý hrorový seriál s podařeným spojením s historií a mystikou. 1 První díl seriálu vypráví o templářském pokladu, současně nás seznamuje s hlavní dvojcí a se záhadným Strážcem duší. Děj mi připomíná spíše takokvou malou hororovou detektivku, neboť se zde vyskytne mnoho umrtí. 2 Opět se setkávám se spisovatelem Armínem a s Katkou, které tentokrát ohrožuje "maska smrti" a tajemný idndianský Bůh. Strážce duší, ale zasáhne relativně včas. 3 Dostáváme se k záhadě Faustova domu a tajné alchymistické laboratoři. Tentokrát se zde moc nevyskytuje Zuzana Norisová, ale nahrazuje jí tajmná černá kočka, která nás provází od počátku až do konce. Armín se setkává, s útržky receptu na kámen mudrců. ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama