Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na malé české poměry a nízký rozpočet docela slušný seriál, který nejde srovnávat s Akty X už právě kvůli malému rozpočtu. Někteří herci, pravda, hrají poněkud koženě, ale ve všech těch českých sitcomech a rodinných seriálech se Strážci duší příjemně vymykají a díl od dílu nabízejí kvalitnější podívanou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Oceánem věčnosti putují Strážci duší. Vedeni neomylnou Prozřetelností, přicházejí na svět, aby uchránili, co má zůstat skryto,a odhalili, co musí být zjeveno. Ve službách osudu berou na sebe lidskou podobu, ale jen vyvolení smějí spatřit jejich tvář" Minulost je vzrušující a velmi přitažlivá, dokonce víc než si umíme nebo chceme představit. Pokud ji rozkryjeme, můžeme vyřešit záhady současnosti. Takhle pracovala velmi sympatická dvojice Armín a Katka. Sice vypadali jako kráska a zvíře. Ale všichni si představujeme záhadologa a archeologa jako drsného a neoholeného chlapíka, který nerad chodí v obleku a po svém boku má mladou a krásnou ženu. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Na film s podobnou tématikou se rád podívám i přes často značné nedostatky. Ale tento seriál mne připadal tak slabej, že jsem neměl to srdce mu mu věnovat svůj volný čas a záhy jsem s ním skončil. Zdá se jakoby to tajemno spočívalo v tom, zdali následující díl bude stejně nebo ještě více hloupej jako ten předchozí. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Hrátky s nadpřirozenem mám rád. Pokus o české Akta X ovšem nevyšel. Ovšem co předvádí ústřední duo je tragické...Koncept při luštění záhad imho vždy stejný, Norrisová je pouze pro ozdobu, Vaculík většinou sice tápe, ale i tak je jedním z největších kladů seriálu. Kvalita dílů je silně nevyvážená, pamatuji na dva, tři co měly nějakou úroveň. Bohužel, na opravdový tuzemský mystery seriál se vším všudy si musíme počkat... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím pouze 3. díl (neviditelný zabiják), ale je mi naprosto jasné, že není potřeba dívat se na další. Tak jednoduchoučký scénař bych snad vymyslel taky, naprosto jednoduché... Chvílemi se film tvářil jako Ordinace v r.ž. nebo podobná pí..vina, a chvílemi zase jako jakoby horor. Mám obavu, že prostě filmy s podobnou tématikou češi točit neumí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu jsou zmiňovány čarodějnické procesy spjaté se zámkem Velké Losiny, kde je také část filmu točena. Zámek tehdy vlatnili Žerotínové. Po smrti Přemka III. ze Žerotína v roce 1678 povolala poručnice jeho synů, hraběnka Galle, do Losin inkvizitora Jindřicha Bobliga z Edelstadtu. Tím začaly smutně proslulé čarodějnické procesy, které si na losinském panství vyžádaly 56 obětí. Zastaveny byly až Janem Jáchymem ze Žerotína poté, co v roce 1689 dosáhl plnoletosti. (LaCasita)
  • Restaurace, kde Armín (Lukáš Vaculík) jedl, je Penzion Rejvíz v Rejvízu, Zlaté Hory. V tomto penzionu se nachází salón s dřevěnými židlemi, kde opěradlo tvoří vyřezávané portréty místních obyvatel. Asi půl kilometru od obce se nachází naše největší rašeliniětě – Velké a Malé mechové jezírko. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama